Barion Pixel
Szerző: ORFK Kommunikációs Szolgálat 2016. október 07.

Tízmilliós nagyságrendben kerestek a menekülteken a lebukott embercsempészek

Sokan kerestek több millió forintot a menekültek csempészésével Magyarországon. Most egy 10 fős bandát göngyölített fel a rendőrség. Eddig közel 500 menekült csempészésével gyanúsítják őket. Csak a sofőrök 6 millió forintot kerestek, a szervezők ennél sokkal többet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást J. István 27 éves madarasi lakos és kilenc társa ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által elrendelt, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda által lefolytatott nyomozás adatai szerint a magyar állampolgárokból álló tízfős embercsempész csoport 2013 novembere és 2014 októbere között bűnszervezet keretében irányította és szervezte meg főként szír illegális migránsok - közel 500 fő - Ausztriába történő utaztatását.

Embercsempészek elfogása Vas megyében a 89-esen és az M86-oson

A bűnszervezet 33 alkalommal 15 fős csoportokban szállította az illegálisan hazánk területére juttatott migránsokat, tevékenységük alapján két különböző feladatot ellátó csoportban.

Felszámolták az embercsempész bűnszervezetet

Az egyik - a határtérségben lakó személyekből álló - csoport feladata az volt, hogy a Szerbia területéről illegálisan Magyarországra átjuttatott migránsokat az ország mélységébe vigyék.

Embercsempészek elfogása Vas megyében a 89-esen és az M86-oson

A másik csoport - a mélységi átadást követően - Bécsig szállította a migránsokat, melyhez zárt rakterű gépjárműveket béreltek. A szállítmányok útvonalát esetenként szlovák forgalmi rendszámú gépkocsikkal biztosították és alkalmanként 200.000 forint járt a gépkocsi vezetőjének.

Embercsempészek elfogása Vas megyében a 89-esen és az M86-oson

A szervezők ennek a többszörösét kapták. Csak a szállításokért összesen több mint 6 millió forintot fizettek ki a sofőröknek.

Felszámolták az embercsempész bűnszervezetet

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2016. október 6-án vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.

(Fotóink illusztrációk, korábbi Vas megyei elfogásoknál készültek.)

Archív: Embercsempészek elfogása Vas megyében a 89-esen és az M86-oson




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.