Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2021. június 28.

Tényleg menekülés közben szenvedett balesetet az embercsempész Mercedese Horvátzsidány közelében

Az ügyészség megerősítette a 112Press információját, miszerint menekülés közben szenvedett balesetet a Mercedes személyautó Kőszeg és Horvátzsidány között.

Az embercsempészettel összefüggő esetről a 112Press számolt be elsőként.

A Kőszegi Járási Ügyészség indítványozta annak az ukrán férfinak a letartóztatását, akit pénteken reggel fogtak el, amint nagy sebességgel közlekedett az autójával Kőszeg irányába, az ismeretlen társa által vezetett, nyolc illegális bevándorlót szállító személygépkocsi előtt, annak útját biztosítva a magyar-osztrák határ felé.

A megalapozott gyanú szerint a nyolc szír állampolgár a jogszabályi rendelkezések megszegésével, a kerítésen átmászva lépte át a szerb-magyar határt szerdán. Ezt követően két napon át gyalogoltak, majd pénteken hajnalban beszálltak a gyanúsított ismeretlen társa által vezetett személygépkocsiba és elindultak a magyar-osztrák határ felé. A gyanúsított és a társa célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak a szükséges úti okmányokkal nem rendelkező szír állampolgároknak a magyar-osztrák határ átlépéséhez.

A gyanúsított előfutóként működött közre az embercsempészés végrehajtásában, az volt a feladata, hogy a migránsokat szállító gépkocsi előtt haladjon és időben figyelmeztesse őket az esetleges közúti ellenőrzésekre.

Nem sikerült az erdőn keresztül elmenekülni Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Pénteken reggel a rendőrség felfigyelt a Horvátzsidányon át nagy sebességgel Kőszeg irányába haladó két járműre, amiket ellenőrzés alá akartak vonni. A járművezetők nem tettek eleget a hatósági felszólításnak, ezért a rendőrség a két
gépkocsi után indult. A gyanúsított ismeretlen társa menekülés közben elveszítette az uralmát a jármű felett, letért az útról és egy fának ütközött. A járművezető kiugrott a gépkocsiból és elfutott a helyszínről, míg a rendőrség további üldözést követően megállította és elfogta a gyanúsítottat.

A férfiak szírnek vallották magukat Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A járási ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn elrendelte egy hónapra a
gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.