Szerző: Vas Megyei Főügyészség Fotó, videó: 112Press 2021. május 28.

Jogerősen két év hat hónap letöltendő a szerdán elfogott román embercsempésznek

A Szombathelyi Járási Ügyészség két nappal az elfogása után bíróság elé állította azt az őrizetben lévő román férfit, akit a Vas megyei rendőrök a 87-es főúton, Szombathely térségében értek tetten, miközben összesen hét szír migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

Az esetről beszámoltunk. A vád szerint a vádlott Magyarország területén, a szerb-magyar határ közelében a román rendszámú személygépkocsijába felvett hét szír állampolgárságú – Magyarország területére a határzár tiltott átlépésével belépett – személyt azért, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, hogy segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A terhelt a közlekedése során a mobiltelefonja navigációs programjával tájékozódott.

A terhelt által vezetett gépkocsit 2021. május 26. napján Szombathely térségében közúti ellenőrzés alá vonták, majd a férfit és a szír migránsokat előállították.

Román embercsempészt fogtak el Gencsapátinál

A terhelt által szállított személyek célja a Németország, illetve Ausztria területére való eljutás volt.

A Szombathelyi Járásbíróság az ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt két év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarországról és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A román rendszámú Audiban összesen nyolcan utaztak

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.