Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / Fotó, videó: 112Press 2021. június 06.

Videó: Két fővárosi sárga taxival buktak le embercsempészek a héten Vas megyében

A héten két sárga fővárosi taxiban is találtak hazánkban illegálisan tartózkodó szír menekülteket Vas megyében. A sofőrök ellen embercsempészet bűntett miatt indult eljárás.

Két fővárosi taxiban is találtak néhány napon belül hazánkban illegálisan tartózkodó menekülteket a rendőrök Vas megyében, a 87-es főúton. Június elsején Lukácsházán állítottak meg egy Ausztria irányába tartó sárga Daciát, amiben a magyar sofőrön kívül négy, magát szírnek mondó férfi utazott.  

Sárga taxis embercsempészt fogtak Lukácsházán

Június 4-én pedig a szombathelyi elkerülőn állítottak meg egy sárga Renault taxit, amelyben a magyar sofőrön kívül három férfi utazott, akik szintén szír állampolgárnak mondták magukat.

Fővárosi taxiban utazó szír menekülteket találtaka  rendőrök Szombathely határában

A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Renault taxiban három szír menekült utazott, akik illegálisan tartózkodtak hazánkban

A társasághoz nem tartozó, független taxisofőrökkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Renault taxiban három szír menekült utazott, akik illegálisan tartózkodtak hazánkban

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 - Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.