Barion Pixel
Szerző: 112Press / Vas MRFK /fotó, videó: 112Press 2021. július 23.

Fekete autó szorította le az ittas sofőr Mitsubishijét Gersekarátnál? - Felhívás kiegészítéssel

Felhívást tett közzé a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egy 2021. július 8-án történt balesettel kapcsolatban, ami korábbi beszámolónk ismeretében kap különös színezetet. Erről majd a felhívás ismertetése után ejtünk néhány szót.

 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívása

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. július 8-án, 16 óra 30 perc körüli időben, a 7441-es számú úton. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen típusú, fekete színű személyautó ismeretlen forgalmi rendszámmal közlekedett Vasvár felől Gersekarát irányába, amikor haladása során az út 7-es kilométerszelvényénél áttért a szemközti forgalmi sávba.

Ittas sofőr pályaelhagyásos balesete Gersekarát közelében

Az ismeretlen gépjárművet észlelte a vele szemben, Vasvár irányába közlekedő személyautó vezetője és azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett, autóját jobbra kormányozta, lesodródott az útról és egy erdős területre csapódva állt meg. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a Vasvár irányába közlekedő gépkocsi vezetője súlyosan megsérült. A balesetet okozó járművezető adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről. 

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Körmendi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetet látta, vagy annak körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/94/414-040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Eddig tehát a felhívás és akkor ejtünk néhány szót az eset egyéb körülményeiről. Ahogyan arról az eset után beszámoltunk, a Mitsubishi roncsára arra járó rendőrök figyeltek fel 20 óra körüli időben, azaz 3,5 órával az eset után. A roncs mellett megtalálták a sofőrt is, aki maga szállt ki a gépjárműből.

Ittas sofőr pályaelhagyásos balesete Gersekarát közelében

A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, amit a kórházba szállítás után megejtett vérvétel igazolt. Emiatt a Vasvári Rendőrkapitányságon a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ittas sofőr pályaelhagyásos balesete Gersekarát közelében


A nyomok alapján a Vasvár felé tartó Mitsubishi Gersekarát közelében egy balra ívelő kanyarban a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott, ahonnan a sofőr hirtelen kormánymozdulattal áttért a szemközti sávba, majd újabb ellenkormányzást követően az autó a jobb oldalon letért az útról, átugratott az árkon, majd fák mellett, bokrok alatt elhaladva felborult, végül a kerekein állt meg.

Balra ívelő kanyarban hajtott padkára a Mitsubishi

Ettől függetlenül természetesen nem zárhatjuk ki, hogy létezik a rejtélyes fekete autó, ami leszorította a sofőrt az útról, csak azt nem értjük, hogy az egyébként járóképes sofőrnek miért nem jutott eszébe 3,5 órán keresztül segítséget kérni, akár úgy, hogy megállítja az arra haladó járművek  valamelyikét?  

 

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.