Barion Pixel
2021. július 22.

Frissen vásárolt Audival borult le a töltésről ittas sofőr Répcelaknál

A jármű vezetője még a nyáron megszerezte volna a vezetői engedélyét, ami azt jelenti, hogy még nem volt neki ilyen dokumentuma. Rendőri kísérettel szállították kórházba.

Üres volt az a roncs, amihez a répcelaki és nicki tűzoltók vonultak szerdán este az M86-os autóút felhajtója mellett, a 8447-es úthoz.

Üres volt a roncs, a sofőr később előkerült

A nyomok alapján az Audi Répcelak felől Nick irányába tartott, amikor egy jobbra ívelő kanyar után a sofőr a kezdődő szalagkorlát mellett letért az útról, egy ideig a szalagkorlát másik oldalán haladt az egyre magasabb töltésen, majd az autó a mélybe gurult, a tetején átfordulva.

A szalagkorlát rossz oldalán hajtott az Audi vezetője
A helyszínre érkező tűzoltók első jelentésében az szerepelt, hogy a gépjármű üres. Ez két dolgot jelenthet jellemzően egy friss balesetnél. Az egyik, hogy az autóban tartózkodók ki tudtak szállni,a másik lehetőség pedig az, hogy a sofőr kiesett a gépkocsiból a boruláskor.

Az Audi vezetője ittas volt és vezetői engedéllyel sem rendelkezett
A környék átkutatásának megkezdése előtt azonban a sötétből előkerült egy fiatalember, aki az Audi sofőrjeként azonosította magát. Róla kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, bár már nem sok idő kellett volna hozzá, hogy megszerezze az alapvető vezetői képességek meglétét igazoló dokumentumot. Erre a balesete után valószínűleg hosszabb ideig várnia kell majd, hiszen jó eséllyel eltiltják a vezetéstől.

rl8

A huszonéves férfi azzal sem javított a helyzetén, hogy ittasan ült a volán mögé. A türelmetlen sofőr néhány napja vásárolta az Audit és feltehetőleg azt gondolta, hogy semmi baj nem történhet, ha a munkahelye és az otthona közötti rövid távot autóval teszi meg, este. Tévedett. Másnak kárt, sérülést valóban nem okozott, de a nyomok alapján ez nem rajta múlt.

A sofőr ki tudott szállni a roncsból

A mentők kivizsgálásra a szombathelyi kórházba szállították a sofőrt. A mentőautót rendőrautó kísérte.

A roncsot répcelaki tűzoitók vontatták ki egy mezőgazdasági útra a töltés aljról. Elszállításáról már a tulajdonos gondoskodhat.
 

rl14


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.