Szerző: 112Press 2021. április 24.

Teherautót sodort el a vonat Szombathelynél - ittas lehetett a sofőr

A Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő vonat elé hajtott gépet vontató teherautó Szombathely határában, a Sárdi-ér útnál.

Frissítés: A 7.20-kor Szombathelyen történt baleset vizsgálata befejeződött, a vonatközlekedés 10.08-kor megindult az érintett szakaszon - tájékoztatott Rázó László, a GYSEV szóvivője.
 
Korábban írtuk: A balesetben a teherautót vezető férfi megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést, de vezetés előtt alkoholt fogyasztott.
 
 
Az érintett vonalszakaszon áll a forgalom. Úgy tudjuk, hogy a fénysorompó működött, a jármű piros jelzés ellenére hajtott a sínekre.
 
v_2a
 
Szombathelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre.
 
b_1a
 
A GYSEV Zrt. közleménye:
 
A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személyautó ma reggel 7.20-kor Szombathelyen, a Sárdi-ér utcai átjárónál majd összeütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő személyvonattal. A balesetben személyi sérülés nem történt. A helyszínelés idejére áll a vonatforgalom az érintett szakaszon, az utasokat Ják-Balogunyom és Szombathely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják. 
 

 

Teherautót sodort el a vonat Szombathelynél - ittas lehetett a sofőr
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.