Szerző: 112Press 2021. január 21.

Úton tántorgó ittas férfit ütött el a sofőr, mert ittas nő lépett a kocsija elé Egervölgyön

Az egervölgyi balesetben az elütött férfi az elsődleges adatok alapján életveszélyesen megsérült. A nő a társát akarta védeni, de pont ezért ütötték el.

Munkából tartott hazafelé egy középkorú férfi szerdán este. Az egervölgyi Kossuth Lajos utcában, a Művelődési Háznál a sofőr észrevett egy út szélén tartózkodó nőt. Elmondása alapján a jármű kb. 40 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor a nő a kocsi elé lépett, vagy ugrott.

Az elsődleges adatok alapján súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett az elütött férfi

-Hirtelen azt hittem, hogy stoppolni akar. Félrehúztam a kormányt és azt figyeltem meglepetten, hogy mit akar ez a nő, amikor egy nagy csattanással  betört a szélvédőm. Nem tudtam, hogy mi történt. Amikor megálltam egy test zuhant az útra. Kiderült, hogy embert gázoltam – mondta csendesen az autó vezetője.

Az elé lépő nőt kikerülő sofőr autója elgázolta az út közepén álló férfit


-Az erősen ittas férfi a felezővonalnál tántorgott, matt fekete ruhában. Én őt egyáltalán nem láttam az ütközés előtt. A nő is ittas volt, megszondáztatták. Megkérdeztem tőle, hogy miért ugrott elém, azt mondta, hogy jelezni akarta, hogy a társa az úton van. Én meg pont ezért ütöttem el, mert rá figyeltem és félrehúztam a kormányt, hogy őt ne üssem el. Azt mondták, születésnapot ünnepeltek.A férfi eszméleténél volt a baleset után, lehetett vele beszélni. Nagyon sajnálom, ami történt.

A felezővonalnál állt sötét ruhában az ittas férfi

A mentők kórházba szállították az elütött gyalogost. Az elsődleges adatok alapján súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A baleset helyszínén az úttest mindkét oldalán található széles, jó minőségű járda.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A sötét ruhás, ittas férfi az elsődleges adatok alapján súlyosan megsérült

Már javában zajlott a helyszíni szemle, amikor egy újabb tántorgó férfi bukkant fel a Kossuth Lajos utcában. Amikor a rendőrök megállították, alig bírt megállni a lábán. A részeg férfit a kijárási korlátozás megszegéséért megbírságolták, több hónapra elegendő alkohol árát kell befizetnie büntetésként.

A baleset helyszínéről később videót is mutatunk, amelyben a Peugeot vezetője mondja el, ő hogyan látta a balesetet. Megkérdeztük az autó elé lépő nőt is, de ő határozottan kijelentette, hogy semmilyen kérdésre nem hajlandó válaszolni.

 

Olvasónk, Kovács László írta az alábbiakat a Facebook-bejegyzésünknél: "Itt Zala megyében Türje után a borospincék fele van az út szélén mindkét irányban van tábla,rajta egy úton fekvő ember,betakarózva egy kerékpárral." Ha esetleg valaki kételkedne ebben, az bátran kattintson, a Google Maps Street View oldalán megtekinthető a tábla. (A másik oldalról itt.)

Ittas kerékpárosokra figyelmeztető tábla

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.