Barion Pixel
Szerző: Columbus város rendőrsége / NBC4 Columbus 2021. április 21.

Külföld: Késes tinédzsert lőtt le egy rendőr Columbusban - lassított felvétel ad magyarázatot a lövésre

A rendőr testkamerája rögzítette a legfontosabb momentumokat, de olyan gyorsan zajlottak az események, hogy lassítás nélkül kevesen mondanák meg, miért is lőtt a rendőr.

Nagyon tanulságos testkamerafelvételt hozott nyilvánosságra az Egyesült Államokban található Columbus város rendőrsége.  Egy rendbontás helyszínére érkező rendőr néhány másodperccel az autóból kiszállás után lelőtt egy tinédzsert, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Figyelem! Az alábbi felvétel megtekintése egyeseknek felkavaró lehet!

Bár a felvételen minden lényeges momentum látszik, mégis biztosak vagyunk abban, hogy a testkamerás felvétel első megtekintése után nagyon sokan nem tudják, miért is lőtt a rendőr.
 

Késsel támadt a tinédzser, lelőtte a rendőr - Fotó: Columbus város rendőrsége

Ezért érdemes megnézni a videóban a lassítást is (3:47-től), ahol azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy a gyors helyzetfelismeréssel minimum súlyos sérüléstől, de egy valószínűsíthető halálos sebesüléstől óvott meg egy másik tinédzsert.

Késsel támadt a tinédzser, lelőtte a rendőr - Fotó: Columbus város rendőrsége

A lelőtt fiatal kezében kés volt, amellyel éppen erőből lesújtott volna az autóhoz szorított fiatalra, amikor a rendőr tüzet nyitott.

A testkamera ebben az esetben is számos olyan dologra magyarázatot adott, amit nehezen lehetne bizonyítani felvétel nélkül.

Egy korábbi felvételen azt mutattuk meg, milyen veszélyes lehet a kés egy "begőzölt" támadó kezében.

Karácsonykor egy magyar rendőrpáros egyik tagja életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor egy férfi késsel támadt rá egy lépcsőházban. A támadót a többször megszúrt és megvágott rendőr társa lelőtte.

A testkamerás felvétel megítélésünk szerint mindkét felet védheti, a rendőrt és az intézkedés alá vont személyt is, hiszen a kamerafelvétel objektíven mutatja az eseményeket és rögzíti az elhangzottakat is. A cikkünk elején bemutatott szituációban például jól látszik, hogy egyetlen másodperc késlekedés egy másik ember halálához, vagy súlyos sérüléséhez vezetett volna.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.