Barion Pixel
Szerző: BRFK 2021. március 18.

Altatásban lévő nő szájából tépte ki a csövet, majd ollóval szurkálta össze áldozatát az őrjöngő kínai férfi Budapesten

A rendőrség részleteket osztott meg a a március 13-i kórházi támadással kapcsolatban. Az intenzív osztályon megszurkált nő tegnap belehalt sérüléseibe, a támadó nincs kihallgatható állapotban és a támadást kiváltó ok sem ismert.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK Életvédelmi Osztálya egy 37 éves kínai férfival szemben - mondta el a BRFK videójában Gál Sándor r. alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőröket 2021. március 13-án 17:10-kor riasztották a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának Podmaniczky utcai telephelyére, a Covid II-es intenzív osztályra, aholy egy koronavírussal kezelt férfi előzmény nélkül megszurkálta betegtársát.

A rendőrség kiérkezésére a helyszínen tartózkodók lefegyverezték a férfit, majd átadták a rendőröknek.

Az eddigi adatok alapján 16:30-kor női segélykiáltásra figyelt fel egy intenzív osztályon dolgozó ápoló az egyik kórteremből. Ott azt látta, hogy a kínai férfi a beteg nyakát szorongatja, másik kezével a nő mellkasát ütötte.

A támadó az ápolót látva abbahagyta a nő bántalmazását, majd ollókat vett magához a kötözésre szolgáló eszközök közül és azokat boxerként fogva támadólag indult az ápoló felé, aki a folyosóra hátrált.

Egy időközben odaérő másik ápolóval együtt már ketten próbálták megfékezni az őrjöngő férfit. A folyosón olyan eszközöket vettek magukhoz, amelyekkel a támadást el tudják hárítani.

A támadó nem követte a hátráló ápolókat, inkább bement egy kórterembe, ahol egy altatásban lévő, lélegeztetés alatt álló nő feküdt. A férfi kitépte a csöveket a nő szájából, majd közel harminc alkalommal sújtott le a fejére a kezében tartott ollókkal.

Ezután kiment a folyosóra, ahol szembe találta magát a kórház biztonsági őreivel, akik közül az egyikre rátámadt. Az őr kivédte a támadást, de a kezén szúrt sérülést szenvedett.

A megtámadott 54 éves asszony március elején került a kórház intenzív osztályára. A támadás után újra kellett éleszteni, állapota másnapra kritikussá vált, majd március 17-én elhunyt.

A helyszínen elfogott férfit egy közeli pszichiátriára szállították, de állapota miatt nem tudták kihallgatni. A bíróság március 16-án rendelte el a letartóztatását, a Tököli Bv-intézet központi kórházában kezelik.

A támadó egy magyarul nem beszélő, büntetlen előéletű 37 éves kínai férfi, aki rendezett családi körülmények között él és szakácsként dolgozott.

Eddig semmilyen vizsgálat és jel nem bizonyítja, hogy kábítószer fogyasztó lenne. Azt vizsgálják, mi váltotta ki a támadást.

A támadót meggyanúsítják közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével, valamint súlyos testi sértés kísérletével is.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.