2017. június 09.

Őrjöngött, ütött és üldözte az autó utasait egy férfi, mert azok lassan haladtak

Felidegesített egy férfit egy lassan haladó autó, ezért kinyitotta az ajtaját és megütötte a sofőrt. Az autó ettől nem haladt gyorsabban, sőt, a sofőr a hátsó ajtón elmenekült. Az őrjöngő férfi ezután az utast kezdte ütni, aki szintén menekülőre fogta. A GTA játékra emlékeztető jelenetek ezzel még nem értek véget...

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016. novemberében a sértett által vezetett és „lépésben” haladó gépkocsi bal első ajtaját feltépte, és a gépjármű vezetőjét ököllel arcul ütötte.

A sértett a bántalmazás hatására megállt a gépkocsival és a hátsó ajtón keresztül elmenekült. A vádlott ezt követően a jármű utasát is bántalmazta, aki szintén elmenekült a helyszínről. A vádlott üldözni kezdte a sértettet és a jármű utasát, de nem érte őket utol, ezért visszament a személygépkocsihoz és belerúgott a sárvédőjébe, amelyben 25.000 Ft rongálási kár keletkezett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és garázdaság vétségével vádolja, és vele szemben elzárás kiszabását indítványozta.

A kép illusztráció

Letörte a sorompórudat, elhajtott

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a szlovák állampolgárságú férfival szemben, aki a vád szerint 2016. szeptemberében kamionnal közlekedett a 86. számú főútvonalon Szombathely felől Csorna irányába, amikor az egyik vasúti kereszteződésnél későn észlelte a fénysorompó tilos jelzését, behajtott a vasúti átjáróba, ahol megállt, majd tolatni kezdett, és eközben letörte a félsorompó csapórúdját.

A vádlott a letört csapórudat az úttestről az útpadkára helyezte, majd a baleset helyszínét elhagyta.

 


A videó illusztráció, egy korábbi esetet mutat

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

(A címlapkép illusztráció, a GTA V játék egyik pillanatát mutatja. A sorompótörésről készült videó egy korábbi vasi esetet mutat be.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.