Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. szeptember 06.

Felfüggesztettet kaphat sikkasztásért a volt postai alkalmazott

267 ezer forintot sikkasztott el egy volt postai szolgáltatást végző cég nő alkalmazottja egy Vas megyei városban. Egy másik esetben embercsempészet miatt indítottak eljárást egy Németországban élő iraki férfi ellen. Mindkét esetben felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz az ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottjaként dolgozó nővel szemben, aki a vád szerint 2018. augusztusától 2018. október végéig 9 sértettől összesen 267.000 forintot sikkasztott el.


A vád szerint a vádlott egy Vas megyei városban dolgozott az egyik a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazásában ügyfélszolgálati ügyintézőként. A vádlott munkaköri feladata volt a készpénz-, értékcikk küldemények átvétele, pénzforgalmi befizetések elfogadása, utalványok kifizetése.

csekk


A vádlott a sértettek által neki, mint a postai szolgáltató alkalmazottjának átadott, a készpénzátutalási megbízások befizetésére szánt pénzösszegeket átvette, azokat azonban nem továbbította, hanem a pénzt jogtalanul eltulajdonította. A vádlott a készpénzátutalási megbízások törzslap részét nem bélyegezte le, így a bizonylatok érvényesítését nem végezte
el és azokkal nem is számolt el.


Ezt meghaladóan a vádlott a szolgáltató cég rendszerén keresztül két személy részére küldött utalványokat nem fizette ki, hanem a nekik járó pénzösszegeket is elsikkasztotta. A vádlott az utalványokat az egyes jogosultak helyett aláírta, ezzel azt a látszatot keltette, hogy a pénz kifizetése rendben megtörtént, majd az ilyen valótlan tartalmú utalványokat felhasználta.
A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és foglalkozás gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta.

Rokonait akarta átcsempészni a határon a Németországban élő iraki származású férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a Németországban élő iraki állampolgárral szemben, aki a vád szerint Magyarországra illegálisan érkező öccsét és annak feleségét akarta az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével, úti okmányok nélküli átlépésével Németországba juttatni.


A vádlott Budapesten egy taxisofőrrel egyezett meg abban, hogy 340 euroért a magyar határig, onnan pedig további viteldíjért Ausztriába, Graz-ig szállítja mindhármukat, azonban Bucsu határátkelőhely közelében a vádlottat és a vele utazó, a határt illegálisan átlépni kívánó két személyt rendőri intézkedés alá vonták.
A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.