Barion Pixel
Szerző: Sárvári Járási Ügyészség 2016. szeptember 30.

Vádemelés lopás, sikkasztás és csalás miatt Sárváron

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki miután a munkáltatója elbocsátotta továbbra is kéményseprőnek adta ki magát, és 2015. márciusában több esetben jogtalanul szedte be az éves kéményseprési díjat.

A vád szerint a Sárvár közeli településeken kéményseprést végző vádlott 2015. februárjában a beszedett kéményseprési díj egy részét eltulajdonította, s ezért munkáltatója azonnali hatállyal elbocsátotta.

A vádlott azonban a munkáltató felszólítása ellenére a munkaruháját és a felszerelését nem adta le, s elbocsátását követően, magát kéményseprőnek kiadva két esetben beszedte az éves díjat a megtévesztett sértettektől.

A vádlott tevékenységére 2015. augusztusában derült fény, amikor a sértettektől a kéményseprést végző cég alkalmazottja kérte a díj megfizetését.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A Sárvári Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki munkáltatójától 2015. októberében három scannert tulajdonított el 100.000 Ftot meghaladó értékben.

A vádirat szerint a vádlott, aki hosszabb ideje karbantartóként dolgozott a Sárváron telephellyel rendelkező cég alkalmazásában, 2015. nyarán fedezte fel a scannereket a cég raktárában, s ekkor határozta el, hogy azokat eltulajdonítja.

 A rendőrség a vádlott által az interneten eladásra kínált lopott dolgokat a vádlott lakásán lefoglalta.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.