Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. augusztus 24.

Eltiltás és pénzbüntetés a sorompótörő sofőrnek Szombathelyen, sikkasztások a megyében

Összetört egy autót és kidöntött egy fénysorompót, most vádat emelnek a sorompótörő sofőr ellen.

Fénysorompót dönöttt egy Ford

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2017. májusában figyelmetlenségével anyagi káros balesetet okozott a Szombathely-Sopron vasútvonal és a 87-es főút kereszteződésében kiépített vasúti átjáróban.

A vádirat szerint a vádlott későn vette észre, hogy az előtte haladó személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése miatt lefékez. A járművét balra kormányozta, azonban így is nekiütközött a másik gépkocsinak, amit a vasúti sínekre lökött.

Ezt követően a vádlott felhajtott az átjáróban kialakított terelőszigetre, majd a fénysorompónak csapódott, amit kidöntött és végül a síneken állt meg.

DSC_9863

A másik jármű vezetője időben jelezte a balesetet az érkező vonatnak, amelyet a mozdonyvezető még a kereszteződés előtt meg tudott állítani.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Fénysorompót döntött egy Ford SzombathelyenSikkasztások Vas megyében

Az elmúlt időszakban az alábbi estekben sikkasztás miatt került sor vádemelésre.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a kézbesítő ellen, aki Szombathelyen 2016. telén a rábízott készpénzből több, mint 800.000 forinttal nem tudott elszámolni.

A vádirat szerint a vádlott munkaköri feladatát képezte készpénz átvétele és kezelése, azonban az átvett összeggel el kellett számolnia. A tavalyi év novemberében és decemberében a vádlott a rábízott készpénzből több alkalommal, összesen 888.000 forintot a saját céljaira, elsősorban szerencsejátékra költött el. Az okozott kárból 553.000 forintot megtérített, azonban 335.000 forinttal még mindig tartozik a munkáltatójának.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A Kőszegi Járási Ügyészség ugyancsak nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a banki ügyintéző ellen, aki 2014. júniusában az egyik pénzintézet kőszegi fiókjában 1 millió forintot vett fel jogosulatlanul az ügyfele számlájáról.

A vádirat szerint a csaknem három évtizede a pénzintézet alkalmazásában álló vádlott befektetési tanácsadással és pénz- és értékkezeléssel is foglalkozott. Munkája során ismerte meg az ügyfelet, akinek értékpapírszámlájáról az összeget felvette és saját megélhetésére fordította. Cselekménye leplezése érdekében a vádlott a kifizetésről hamis okiratokat is kiállított, amiken az ügyfél hozzátartozójának nevét aláhamisította.

A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

A Sárvári Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg azt a férfit, aki 2010. novembere és 2013. júliusa között három ügyfelétől összesen 19.522.725 forintot vett át megbízója részére, azonban az összeggel nem tudott elszámolni.

A vádirat szerint a vádlott több, mint egy évtizede végezte a sértett osztrák cég mezőgazdasági termékeinek kizárólagos magyarországi értékesítését. A sértett 2009-ben a vádlottat a leszállított takarmány árának beszedésével is megbízta. A megállapodás szerint a vevőktől átvett összeget a vádlottnak haladéktalanul be kellett fizetnie a sértett pénztárába.

A vevők a vádlottnak minden esetben rövid idővel a táp szállítását követően készpénzben fizettek, az egyik sárvári vevő összesen több, mint 8 millió forintot, a másik több, mint 5 millió forintot, míg egy csepregi vevő ugyancsak több, mint 5 millió forintot. A vádlott az átvett összegeket nem adta át a sértettnek, azt a saját céljaira fordította. Az okozott kárból a vádlott 10 millió forintot megtérített.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.