Barion Pixel
2017. szeptember 19.

30 milliós sikkasztás Szombathelyen – közös képviselőn kattanhat a bilincs

Sikkasztással vádolja az ügyészség egy szombathelyi társasház közös képviselőjét és bűntársát, akik a ház közös költségéből és felújítási alapjából tüntettek el pénzt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 10 éven keresztül, mintegy 30 millió forintot sikkasztott egy szombathelyi társasháztól, valamint azzal a férfival szemben, aki segítséget nyújtott 3,2 millió forint elsikkasztásához.

A vád szerint a vádlott az egyik szombathelyi társasház közös képviselőjeként ellátott vagyonkezelői tevékenységet is, melynek során az általa beszedett közös költségből és felújítási alapból elsikkasztott 26,5 millió forintot 2006. januárjától 2016. július közepéig terjedő időben.

A közös képviselő megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az túlszámlázza az általa elvégzett szerelési munkákat, és készpénzben visszaadja a túlszámlázott összeg egy részét a közös képviselőnek.

A férfi 3 éven keresztül 35 db olyan számlát állított ki, amelyeken nagyobb összeg szerepelt, mint az általa ténylegesen elvégzett munka értéke, és így 3,2 millió forintot számlázott túl.

A közös képviselő kifizette a túlszámlázott összeget a társasház vagyonából, a bűntársa pedig visszaadta a részére a megállapodásuk szerinti összeget.

A közös képviselő a társasháztól összesen 29,8 millió forintot sikkasztott el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja a közös képviselőt és bűntársát, a közös képviselővel szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés, míg bűntársával szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.