Barion Pixel
Szerző: 112Press / Légifelvétel eseti légtér azonosítója: 109-2238/2021 (AA4J96) 2022. március 06.

Így fogták el a szerb embercsempészt - dashcam rögzítette a férfi földre vitelét

Fedélzeti kamera rögzítette egy szerb embercsempész elfogását Szombathely határában. A férfi megpróbált elmenekülni, de csak az ajtó kinyitásáig jutott és nem éppen fájdalommentesen landolt az aszfalton. Nem volt esélye a kiszabadulásra.

Sokszor mutattunk már felvételt embercsempészek elfogásának helyszínéről Vas megyéből, most azonban egy elfogást is megmutatunk.

(Kérjük, iratkozzon fel a 112Press Youtube-csatornájára!)

Az olasz rendszámú Opel Kőszeg felé tartott a 87-es főúton, az autót vezető szerb embercsempész forgalmi okból állt meg, a Söptei úti körforgalomnál torlódó autók miatt. A férfi észrevette a rendőrautókat és nyitotta az ajtót a lassan guruló autójában, hogy kereket oldhasson, de pillanatokkal később már a földön hasalt, miután a napokkal korábban a rendészeti szakterületen nyújtott kiemelkedő munkájáért elismerésben részesített rendőr törzsőrmester kirántotta az ülésből.

Újabb embercsempészt fogtak Szombathely határában - a rendőrlaktanya közelében fektették hasra a sofőrt

A személyautóban a sofőrön kívül 11, hazánkban illegálisan tartózkodó, magát afgánnak mondó menekültet találtak a rendőrök. Közben az M86-os autóút 83-as kilométerszelvényében egy osztrák forgalmi rendszámú Audit vontak intézkedés alá a rendőrök, amelyet szintén szerb férfi vezetett. A sofőröket embercsempészés gyanúja miatt előállították és a bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük.

Megmutatjuk azt a szombathelyi rendőrségi objektumot is, aminek a közelében sok embercsempész rajtaveszett az elmúlt hónapokban. A mostani elfogás a jelzett helyen történt.

A rendőrségi objektum közelében sok embercsempészt fogtak el az elmúlt hónapokban - archív felvétel Légifotó: 112Press

Az Opel csomagtartójában is menekültek nyomorogtak. Néhány nappal korábban a 88-as főúton Sárvár közelében egy hasonlóan emberekkel megtömött Renault csapódott árokba. Ott heten súlyosan, négyen könnyebben sérültek. Az egyik, csomagtartóban utazó menekült jelenleg is életveszélyes állapotban fekszik a kórházban. A sárvári balesettel kapcsolatban előbb őrizetbe vett, majd letartóztatásba helyezett szerb sofőr ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntett és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt emelhetnek vádat.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.