Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK 2022. január 02.

Kilenc szír utazott a szerb embercsempésszel a Daewoo személyautóban Sárvárnál

A személyautóban tizen nyomorogtak, ezt szúrta ki valaki, aki értesítette a rendőröket. A 84-es főúton,. Sárvár közelében kapcsolták le a szerb embercsempészt, aki magyar rendszámú autót vezetett.

Állampolgári bejelentés alapján a sárvári egyenruhások 2022. január 2-án, 10 óra körüli időben a 84-es számú főúton, Sárvár külterületén állítottak meg egy magyar rendszámú gépjárművet, amelyet egy szerb állampolgár vezetett.

A gépkocsiban kilenc, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tizen nyomorogtak a Daewooban, amikor Sárvárnál megállították a rendőrök

A szerb férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.  

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.