Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék / 112Press 2022. március 03.

Letartóztatták a Sárvárnál tömegszerencsétlenséget okozó szerb embercsempészt

A férfi információnk szerint egy út szélén álló rendőrautót látva kezdett gyorsítani az erősen túlterhelt személyautóval, majd egy jobbra ívelő kanyarban a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról. Heten súlyosan megsérültek - köztük a sofőr -, négyen pedig könnyű sérülést szenvedtek.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte egy szerb férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt 2022. február 28-án az esti órákban, a szerb-magyar államhatár térségében, a külföldi forgalmi rendszámú, Renault Espace típusú személygépkocsijába felvett – Magyarországra meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével belépett – 6 tunéziai és 4 afgán állampolgárt abból a célból, hogy segítséget nyújtson számukra a magyar-osztrák államhatár illegális átlépéséhez. A terhelt 2022. március 1-jén 00.15 óra körül a személygépkocsival a 88. számú főúton a 84-es számú főút felől Sárvár irányába közlekedett a külföldiekkel, amikor a 88. számú főút 3. km szelvényében elhagyta a személygépkocsijával a szilárd útburkolatot és az árokba csapódott.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

A baleset során a személygépkocsiban utazók közül 6 személy nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg 4 személy nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett. A baleset során a terhelt is nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett. A baleset oka az volt, hogy a gyanúsított megszegte a KRESZ 25. § (1) bekezdésében írtakat, mert járművével nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

A gyanúsított cselekménye 1 rendbeli több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének és 1 rendbeli tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására alkalmas.

A végzés végleges.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.