Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék Fotó: Vas MRFK 2022. január 04.

1500 eurós tartozást törlesztett volna, 2 év 6 hónapot kapott jogerősen a szerb embercsempész

Az ötszemélyes Daewooban tízen nyomorogtak, úgy, hogy a csomagtartóban is "utazott" két ember. Sárvár közelében fogták el január 2.-án az embercsempészt, aki két nap múlva már meg is kapta a jogerős ítéletét.

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy szerb állampolgárt.

A vádlott 2022. január 2-án éjjel 1 óra körül Magyarország déli határszakaszának közelében, Kisszállás térségében, az általa vezetett, magyar forgalmi rendszámú, Daewoo Nubira típusú személygépkocsiba 9 fő, magát a későbbi elfogásuk után szír állampolgárnak valló személyt vett fel, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa.

A Sárvárnál megállított Daewoo csomagtartójában is szírek feküdtek Fotó: Vas MRFK

Ezt követően a terhelt elindult a gépkocsival az osztrák-magyar határ irányába. A terhelt által felvett 9 szír állampolgár a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek.

A terhelt ezen magatartásával segítséget nyújtott a szír állampolgároknak ahhoz, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon átléphessék, azonban őket 2022. január 2-án 10 órakor a 84-es számú főúton, Sárvár közelében a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta, majd a terheltet, valamint a szíreket elfogta és előállította.

Sárvár mellett fogták el az embercsempészt Fotó: Vas MRFK

A vádlott cselekményét vagyoni haszonszerzés végett követte el, mivel elmondása alapján Szerbiában egy ismeretlen személy felé fennálló, 1.500 euró összegű tartozását elengedték volna. 

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.