Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. március 01.

Tizenegy sérült egy személyautóban - embercsempész Renaultja csapódott árokba Sárvárnál

Az embercsempész nem érkezett meg a "várt időben", valószínűleg valahol várakozott. Órákkal később viszont árokba csapódott az autója Sárvár közelében, a 88-as főúton. A személyautóban utazó 11 ember megsérült, heten súlyosan. Videó.

Frissítés: A balesetnek a rendőrség újabb tájékoztatása alapján hét súlyos és négy könnyű sérültje van. A szerb sofőr mellett afgán és tunéziai migránsok utaztak.

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása bűntett, valamint embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Korábban írtuk: Tizenegy ember sérült meg egy Renault személyautóban 2022. március elsején, Sárvár közelében.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információ alapján végeztek ellenőrzést 2022. február 28-án éjszaka, a 88-as számú főúton. A főkapitányságra március 1-jén 0 óra 15 perckor érkezett egy bejelentés, hogy egy gépkocsi a vízelvezető árokba hajtott a 88-as számú főút 3-as kilométerszelvényében.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

A balesethez kiérkező rendőrök megállapították, hogy erről az autóról kaptak korábban jelzést a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaitól. A szerb forgalmi rendszámú járművet egy szerb állampolgárságú férfi vezette, amelyben rajta kívül tíz külföldi személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

Menekültek az embercsempész balesetet szenvedett autója mellett, Sárvár közelében Fotó: Vas MRFK

A gépkocsiban utazó személyeket a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Táblát tört a Renault

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Vas megyében elfogott, balesetet és személyi sérülést  nem okozó embercsempészek jellemzően 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztést kaptak, néhány nappal az elfogásuk után. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

Információnk szerint a Sárvár melletti balesetben az elsődleges adatok alapján öt ember súlyos sérülést szenvedett. A legtöbben nem használták a biztonsági övet, hiszen erre lehetőségük sem volt, illetve a csomagtartóban is utaztak menekültek, amikor a jármű balesetet szenvedett, 35 kilométerre a hőn áhított osztrák határtól.

Az embercsempész személyautójában 11 ember megsérült Sárvár közelében, a 88-as főúton

Élő bejelentkezésünk a helyszínről, hajnali két órakor:

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.