Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. május 20.

Erősen ittas sofőr koccant rendőrautónak Peugeot-val Szombathelyen

Egy parkolóból indult a sofőr és a főútra kikanyarodva azonnal balesetet is szenvedett. Pech, hogy éppen egy rendőrautónak ütközött neki, ami nemrégiben került vissza a szervizből egy baleset után.

Minimális anyagi káros közlekedési baleset történt szerdán délután Szombathelyen, a Váci Mihály utcában. A szolgáltatóház parkolójából akart balra kanyarodni egy Peugeot személyautó vezetője, de a művelet egészen furcsára sikerült.
 
DSC_6356
 
Az autó először a saját sávjába kanyarodott, de rögtön ezután áttért a szemközti sávba, majd próbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldalra. Eközben érintőlegesen ütközött a Paragvári út felé tartó, valószínűleg már álló rendőrautóval, amiből hangos figyelmeztető kürttel próbálták figyelmeztetni a sofőrt a baleset előtt.
 
DSC_6353
 
A Peugeot vezetője észlelte a koccanást, megállt a járművével, kiszállt az autóból, majd a járókelők elmondása szerint elvágódott. Ekkor még többen azt hitték, hogy rosszul van.
 
A középkorú férfi a részegekre jellemző elnyújtott hangon magyarázott valamit, mielőtt vérvételre előállították.
 
DSC_6358
 
A rendőrautóban kisebb anyagi kár keletkezett, amit sárvári helyszínelők rögzítettek.  A furcsa balesetet szenvedett rendőrautó volt az, ami április nyolcadikán a közeli Rohonci úton balesetet szenvedett.
 
A 30Y buszjárat utasok nélkül ragadt a helyszínen, a sofőr meg sem próbálta bevinni a csuklós buszt a szűk Bem József utcába. Emiatt azonban többen azt gondolták a helyszínen veszteglő buszról, hogy szintén a baleset részese.
 
DSC_6347
 
Így járt a német rendszámú autóval közlekedő szemtanú is, aki a járdára állt fel a baleset után. Róla az terjedt el, hogy az ütközéstől a járdára csapódott.
 
DSC_6340
 
Időközben visszaért a helyszínre a Peugeot sofőrje. Pontosabban rendőrök visszahozták. Az ezt követő párbeszédet szintén több járókelő hallhatta.
 
-Én nem csináltam semmit. Éééén neeem! - magyarázta a férfi a járőröknek, jelentőségteljesen az ég felé mutatva, majd két dülöngélés között megkérdezte: - Most megint el akarják venni a jogosítványomat? Ugyanazért?
 
A monológból kiderült, hogy a férfi vezetői engedélyét korábban már bevonták ittas vezetésért, azt pedig senki nem vette komolyan, amikor azt magyarázta, hogy a rendőrautó direkt nekihajtott az ő autójának.
 
DSC_6351
 
A sofőr azt is nehezen értette meg, hogy miért rendőr jár be a parkolóba az autójával, amikor ő is itt van. Végül az anyósülésen foglalt helyet, amíg az egyik járőr leparkolta a kocsiját.
 
Mercedesszel sem sikerült ittasan bevenni a kanyart

Bő két hete a Váci Mihály utcából kanyarodott  lendületből a Paragvári utcába egy Mercedes személyautó, ittas sofőrrel, aki szintén nem találta el a saját sávját. A jármű ütközött egy szabályosan közlekedő Nissannal, amit fának lökött, majd tovább hajtott, végül a Bem József utca kereszteződésénél az autó lefulladt. Abban a balesetben ketten megsérültek.

Ittas kerekesszékes hajtott szándékosan rendőrautónak

A napokban számoltunk be arról, hogy vádat emeltek egy mozgássérült férfi ellen, aki szándékosan hajtott neki kétszer rendőrautónak egy bombariadó miatt megszakított koncert után a szombathelyi Arena Savariánál.

 

Erősen ittas sofőr koccant rendőrautónak Peugeot-val Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.