Barion Pixel
Szerző: Pécsi Járási Ügyészség / Baranya MRFK / 112Press 2020. május 19.

Halálos balesetet okozott az utasának imponálni akaró ittas sofőr - kézifékes megfordulásnál sodródott ki az autó

Szentegáton az Almás utca és a Műhely utca kereszteződésénél kisodródott és felborult egy személyautó. A jobb első ülésen ülő nő a helyszínen meghalt. Az csak a vizsgálat során derült ki, hogy az ittas sofőr imponálni akart az utasának, de alkoholmámorában nem törődött a fizikával.

A Pécsi Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittas állapotban vezette gépkocsiját, melynek során halálos balesetet okozott.

Halálos baleset Szentegáton, kézifékes megfordulást követően 1

A vádlott 2019. augusztusában egy ismerősénél, egy baranyai faluban kerti összejövetelre ment, ahova gépkocsijával érkezett. Itt nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, melynek következtében közepesen ittas állapotba került.

Halálos baleset Szentegáton, kézifékes megfordulást követően 2

Este 10 óra után a vádlott szólt a társaságban lévő egyik hölgynek, hogy a faluban tesz egy kört az autójával. Ezután a gépkocsiba beültek, melyet a vádlott vezetett. A terhelt az udvarból kihajtott, majd az utca végén a kereszteződésben kézifékes fordulást akart végrehajtani, melynek során a jármű kézifékét berántotta. Ekkor azonban a gépkocsival kisodródott, és az útmenti vízelvezető árokba csapódott, majd a gépkocsi a tetejére fordulva állt meg..

Halálos baleset Szentegáton, kézifékes megfordulást követően 3

A baleset során a vádlott mellett helyet foglaló sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A terhelt cselekménye halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének a megállapítására alkalmas.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.