Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. február 28.

Súlyosan ittas és visszaeső ittas vezetők a bíróság előtt Szombathelyen - vádemelések

Három ittas vezetővel szemben indítottak eljárást Szombathelyen. Egyikük közepes-súlyos ittas állapotban, már korábbi két ittas vezetés és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Egy másik esetben súlyosan ittas vezető okozott anyagi káros balesetet, ellene is vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett Szombathelyen 2019. novemberében.

A vádirat szerint a vádlottat a Szombathelyi Járásbíróság ittas vezetés miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélte és eltiltotta a járművezetéstől 2019. szeptemberében.

A vádlott a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, érvényes jogosítvány nélkül közlekedett közepes fokban ittasan a gépkocsijával, egy novemberi éjjelen, a Körmendi úton.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

Egy hónappal az ittas vezetés miatt eltiltás után újra ittasan vezetett

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett Szombathelyen 2019. novemberében, alig egy hónappal az ittas vezetés miatt történt elítélését követően.

A vádirat szerint a vádlottat a Szombathelyi Járásbíróság két rendbeli ittas vezetés miatt jogerősen pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte 2019. októberében.

A jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, közepes-súlyos fokban ittasan közlekedett egy novemberi estén, a Váci utcában.

A Szombathelyi Járási Ügyészség elzárás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

Súlyosan ittasan okozott  anyagi káros balesetet - elhagyta a helyszínt

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett, és anyagi káros balesetet okozott Szombathelyen, 2019. novemberében.

A vádirat szerint a vádlott súlyos fokban ittasan tolatott, és nekiütközött egy várakozó gépjármű elejének. A vádlott adatainak hátra hagyása nélkül távozott a baleset helyszínéről, majd egy közeli útkereszteződésben állt meg forgalmi okokból. Személyi sérülés nem történt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.