Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 17.

Videó: Emberölés kísérlete miatt tartóztattak le egy fiatalembert és egy középkorú nőt Szombathelyen

A Vas Vármegyei Főügyészség két gyanúsított letartóztatását indítványozta az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőügyben, többek között azért, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén a megkísérelt bűncselekményt véghezvinnék, azaz megölnék a bántalmazott férfit. A gyanúsítottak 5-15 év közötti szabadságvesztésre számíthatnak.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2023. március 13-án. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves gersekaráti férfi társával, egy 56 éves szombathelyi nővel bántalmazott egy férfit annak szombathelyi otthonában.

A nyomozás jelenlegi adatai, valamint az elsődleges orvosi vélemény szerint a 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény.

A videóban hallható ügyészségi válaszban talán furcsán hangzik, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a megkísérelt bűncselekményt véghezvinnék, azaz megölnék a 61 éves férfit.

A 112Press eddig meg nem erősített információja szerint a gyanúsított nő a felesége az összevert férfinak, a gyanúsított férfi pedig közelebbi kapcsolatba került a házas nővel. Úgy tudjuk, hogy a férfit bántalmazó páros akkor hagyta abba a cselekményét, amikor úgy gondolták, hogy a 61 éves férfi már nem él. Úgy értesültünk, hogy az arcát nem is láthatták egy fejre húzott zacskó, vagy zsák miatt. A férfi később magához tért és sikerült elmenekülnie.

A középkorú házaspár mindkét tagja különböző szakmákban emberekkel foglalkozik és úgy tudjuk, hogy sikeresek a munkájukban. A 26 éves férfi szülei az elmondások alapján külföldön dolgoznak, jól keresnek, azonban a korábban szakácsként dolgozó fiatalember nem akarta követni őket, ő a saját útját járta. Ha a bíróság elítéli, akkor hosszú évekre rács mögé kerülhet, ahogyan a bántalmazott férfi felesége is.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.