Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. július 08.

A férjem magának okozta a halálos sérüléseket - állítja az emberöléssel vádolt 75 éves asszony

A férfi fején és végtagján 32 ütésből származó nyomot találtak, ebből 10 lehetett halálos. A vádlott szerint a fél oldalára lebénult férje ezt magának okozta, miközben csúszott a szobában.

(Cikkünket frissítettük!)

A Náraiban történt emberöléssel már több alkalommal foglalkoztunk. Az esetről a 112Press számolt be elsőként, bemutatva a később emberöléssel megvádolt, véres pólós idős asszony elszállítását is a helyszínről.

Ma előkészítő ülés zajlott, ahol az ügyész ismertette a vádat. A vádirat szerint a nő felmosónyéllel és egy bottal bántalmazta, a fején és testszerte legalább 32 alkalommal megütötte az ágyban fekvő, egészségi állapota miatt ellenállás kifejtésére képtelen 81 éves házastársát, aki az időben elhúzódó durva bántalmazás miatt a szokványos fájdalmat, lelki megterhelést többszörösen meghaladó olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt.

A bíró kérdésére a vádlott nem ismerte el a bűnösségét - szerinte a férje magának okozta a 32 sérülést, amiből 10 halálos lehetett

Dr. Rácz József bíró megkérdezte az asszonyt, elismeri-e a bűnösségét? A 75 éves nő határozott nemmel felelt.

-Saját magának okozta a sérülést. A mentők is mondták korábban, amikor elvitték, hogy nem sok a remény. A kórházban is lekötözték, mert menni már nem tudott, de mindig csúszott - magyarázta a vádlott.

A sajtó a tárgyalóteremben

A bíró szeptemberre tűzte ki a tárgyalást, ami tanúk meghallgatásával kezdődik.

Frissítés: A vádiratból kiderült, hogy az asszony 1983-ban kötött házasságot az 1940-es születésű férfivel. 2018-ban M. László agyvérzést kapott, aminek következtében jobb oldala részlegesen lebénult, de járókerettel, bottal még tudott közlekedni.

2021. áprilisában a férfi otthon elesett és koponyasérülést szenvedett, valamint a kórházban koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Május közepén bocsátották haza, ekkor már nem tudott felkelni az ágyból. Teljes mozgásképtelensége mellett verbális kommunikációra is képtelen volt. Jobb oldali végtagjait egyáltalán nem tudta használni, gyakorlatilag csak arra volt képes, hogy egyik oldaláról átforduljon a másik oldalára.

Az ügyész ismertette a vádiratot

A férfi ápolását felesége vállalta magára, aki maga is többféle betegségben szenvedett. A férfi önállóan felülni sem tudott. Gondozása meghaladta a vádlott teherbírását, ezért lakókörnyezetük - és maga a férfi is - elhanyagolt volt.

Az asszony rendszeresen fogyasztott szeszesitalt, amitől agresszívvé vált, hangosan szidalmazta a férjét.. Ezt a szomszédok is hallották.

2021. július 13-án a vádlott alkoholt fogyasztott, amitől legfeljebb közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, amikor otthonukban törött felmosónyéllel és 135 centiméter hosszúságú bottal testszerte bántalmazta közepes és nagy erővel az ellenállás kifejtésére képtelen sértettet. M. László július 14-én 0 és 3 óra között meghalt.

Az asszony megkezdte a vér feltakarítását, majd 8:30-kor értesített egy férfit arról, hogy M. László meghalt. A férfit ért 32 erőbehatásból 10-15 lehetett halálos.

M. Lászlóné a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban, személyiségzavarban és kezdődő szellemi hanyatlásban szenvedett, ami jelenleg is fennáll - ismertette az ügyész.

Nem vagyok bűnös! - mondta az asszony

A bíró ismertette az előkészítő ülés lényegét, majd a személyi adatok egyeztetése után megkérdezte özv. M. Lászlónét, elismeri-e a bűnösségét és megértette-e, mivel vádolják.

-Nem ismerem el a bűnösségemet - mondta az asszony és jelezte, megértette, mivel vádolják.

-Ő saját magának szerezte a sérüléseket. Esett-kelt mindenhol.Csúszkált össze-vissza. Nem én okoztam a sérüléseket. Tessék figyelembe venni ezt bíró úr, nem én okoztam a sérüléseket!

Az asszony következetesen kitart emellett, a korábbi vallomásaiban is erre hivatkozott.

A bíró elutasította a védői indítványt arra vonatkozóan, hogy M. Lászlónét helyezzék szabadlábra. Az ügyvéd kiemelte, hogy az asszonynál a kora, egészségi állapota miatt sem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, egzisztenciával nem rendelkezik, szociális kapcsolatai mind megszakadtak a letartóztatás ideje alatt. Az ügyész a letartóztatás fenntartását indítványozta.

A törvényszék álláspontja szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, mivel a bűncselekmény 10-20 éves börtönbüntetéssel, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel  fenyegetett
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.