Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2020. március 24.

Elmebetegsége miatt felmenthetik a káldi anyagyilkost - kényszergyógykezelés várhat rá

A férfi tavaly májusban késsel leszúrta az anyját és súlyosan megsebesítette a testvérét, majd elmenekült. Elfogása és kihallgatása után többször mosolyogva kérdezte, hogy van az anyja.

A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben, aki a vád szerint 2019 májusában egy Vas megyei községben leszúrta az édesanyját és többször megszúrta az édesanyjuk segítségére siető kiskorú testvérét is.

A vádirat szerint a vádlott 2019. május 2. napján szóváltást követően, a késő esti órákban a vele egy háztartásban élő édesanyját több alkalommal mellkason és hasba szúrta egy 19 cm pengehosszúságú késsel, amit aztán a földre dobott.

A vádlott kiskorú testvére az édesanyjuk védelmében a vádlottra támadt. A vádlott a verekedés közben felkapott egy 11,5 cm pengehosszúságú kést és többször a felsőtestén megszúrta és megvágta a testvérét is.

A meggyilkolt asszony és gyilkosa, a saját fia

A szúrások következtében a vádlott édesanyja a helyszínen elhunyt, míg kiskorú testvére nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. Figyelemmel a kiskorú sértett által elszenvedett sérülések anatómiai helyére, keletkezési körülményeire, az azt okozó eszközre, az elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés keletkezésének lehetősége is
fennállt.

Leszúrta anyját a fiatalember

A vádlott a helyszínről elmenekült, azonban a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei másnap reggel elfogták.

A vádlott beszámítási képessége kizárt, ezért a Vas Megyei Főügyészség a vádlott felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Emberölés Káldon - anyját és testvérét szúrta le az őrjöngő 20 éves




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.