Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 29.

26 évvel ezelőtti emberölés miatt emelt vádat az ügyészség - 80 ezer forintnyi zsákmányért ölhetett a férfi Gersekaráton

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 1996. decemberében a Vas megyei Gersekaráton készpénzének és aranyékszereinek megszerzése érdekében megölt egy idős nőt.

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette. Videónka  férfi letartóztatásakor, 2021-ben készült:


A vádlott végül 50.000 forintot és 30.000 forint értékű ékszereket tulajdonított el.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatta.

A férfi rosszul lett a meghallgatásán, tagadja az emberölés elkövetését


A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta.

A munkaheléyén fogták el a férfit, közel 25 évvel az emberölés után Fotó: NNI

Ahogyan az korábbi videónkban is látszik, a férfit munkahelyén fogták el a rendőrök, nem egészen 25 évvel a bűncselekmény elkövetése után. A férfi az esetet követően megnősült. Felesége összetörten ült a bíróság folyosóján a letartóztatás elrendelésekor és bízott a férje ártatlanságában. Az esetről semmit nem tudott, az emberölés idején még nem ismerte a későbbi férjét.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.