Barion Pixel
Szerző: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2022. december 01.

Videó: 22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - diszkóban megvert fiatal került a sínekre

Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.

22 évvel ezelőtti, balesetnek álcázott emberölés feltételezett elkövetőit vette őrizetbe a rendőrség. Az eset 2000. október 1-jén (*korábbi közlemény alapján október 31-én) történt Kecskeméten. Az Izsáki úton található Silver diszkóban hajnalban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai tettleg bántalmazták, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta. A férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az  eljárást megszüntették.    

Később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt, ezért a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt elrendelték. Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya vette át. A nyomozás során az azóta már fejlettebb technika segítségét is igénybe vették. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Ezen a vonalon elindulva a nyomozók begyűjtöttek minden bizonyítékot, közel száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi vonatkozásában az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. A jelenleg 47 éves N. Tamást és a most 49 éves V. Lajost 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen. A kecskeméti N. Tamást otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost munkahelye előtt. Miután mindkettőjük otthonában kutatást tartottak a rendőrök, előállították őket a Nemzeti Nyomozóiroda budapesti központi objektumába, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

A két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték mindkettőjük letartóztatását. Az ügy további részleteiről későbbre ígér tájékoztatást a rendőrség.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.