Szerző: 112Press 2019. május 20.

Elmebeteg és nem először fenyegetett késsel a rablási kísérletért Szombathelyen elfogott férfi

Információnk szerint a hétfői rablási kísérletért elfogott férfi azonos azzal, akiről a káldi gyilkosság kapcsán említést tettünk, miszerint időzített bomba a szombathelyi vasútállomás mellett élő, komoly elmezavarban szenvedő férfi.

Több embert is fenyegetett már késsel az a 30 éves férfi, aki információnk szerint késsel próbált kirabolni egy zöldségest Szombathelyen hétfőn délután. A gyakran bódult állapotban lévő, orvosi kezelés alatt álló férfi egyike azoknak, akiket időzített bombának tartunk Szombathelyen és néhány hete, az anyját késsel megölő férfi kapcsán éppen rá céloztunk mint egy lehetséges jövőbéli elkövetőre.

Úgy tudjuk, hogy a férfi a közvetlen lakókörnyezetét is rendszeresen inzultálja és a most megtámadott zöldségessel is volt már afférja. A férfi több járókelőt  is megkergetett korábban késsel, információnk szerint ők nők voltak. Többek szerint a közeli utcában ő amortizálta le az ételgyűjtő dobozt is, mert az kilógott a kerítésről. A férfit többször elvitték már a rendőrök, de általában néhány óra, maximum néhány nap múlva újra visszatér a lakásába. Korábban herbált (szintetikus kábítószert) fogyasztott, a mostani tüneteket azonban nem kábítószer, hanem elmezavar okozza.

Az illetőt többször próbálták már elvinni az Intaházai Pszichiátriai Rehabilitációs Központba, de mivel csak részleges gondnokság alatt áll, ezért ő döntheti el, hogy akar menni, vagy nem. Facebook bejegyzéseiben többször is említi az elmegyógyintézetet, de semmi okát nem látja, miért akarják oda dugni.

Édesanyja elvesztése is nagyon megviselte a labilis fiatalt

Információnk szerint a férfi boxoló apja és szintén pszichiátriai kezelés alatt álló édesanyja halála után maradt továbbra is a szombathelyi lakásban, ahol a közműszolgáltatások egy részét már kikapcsolták. Meleg víz sincs, de a hideg vízzel is el tudta árasztani az alatta lévő üzletet. Arra is volt példa, hogy tüzet rakott a lakásban, mert fázott. Az autók elé ugrálást állítólag már "kinőtte".

A férfi Facebook posztjai alapján egyértelműen pszichiátriai kezelésre szorul és halálról szóló képeket is többször megosztott. A zavaros, nehezen értelmezhető hozzászólásai között sok a fenyegető, gyilkossággal foglalkozó, illetve holttestekről készült képeket is megosztott.

Egyre több bejegyzésben fenyeget valami végzetessel

A férfi nem csak színleli az elmebetegséget, több száz bejegyzés bizonyítja, hogy kényszerképzetei vannak. Az agyában egymás után kavarognak bank- és márkanevek, cigányok,zsidók, ismeretlenek, akik ellopják a gyerekkori képeit és az ő nevében kiteszik a saját oldalára, illetve visszatérő elem a terepruhás csöves, valamint a szemébe ültetett villám, ami miatt néhány naponta látszerészhez is akar menni. Bejegyzései alapján a szemével fog ölni úgy, hogy ránéz valakire A férfinek több profilja is van a Facebookon, mindegyik zavarba ejtő.

Néhány bejegyzést 1-2 ember is megosztott, de ha megnézzük a megosztók nevét, akkor kiderül, hogy a férfi saját bejegyzéseit osztja meg saját nevén indított másik profilokkal.

A tükör fontos eleme a tévképzeteknek

Nem kellene megvárni egy tragédiát...

Nyomatékosan jelezzük, hogy a lakását felgyújtó, szintén pszichiátriai kezelt férfi tette előtt is többször figyelmeztettünk arra, hogy addig kellene lépni vele kapcsolatban, amíg nem történik nagyobb baj. Néhány héttel később a férfi lakása teljesen kiégett.

Azt gondoljuk, hogy B. József esetében nem szabadna megvárni, amíg valakiben kárt tesz, vagy más tesz a beteg férfiben kárt egy támadásnál (amivel egyébként a védekező saját magát is komoly bajba keverheti.)

Nem akar elmegyógyintézetbe menni, mert szerinte nincs rá ok

A maga módján segítséget kér

A férfi Facebook bejegyzéseit olvasva a káoszból előtűntek a visszatérő elemek. Érzésünk szerint a férfi a maga módján segítséget kér a neten, a szemébe ültetett dolgok és az őt bántók miatt, akik időnként a lakásában is megjelennek, hogy ellopják az őt ábrázoló képet. A férfi az ablakából látott rendszámokat is beleszövi a rémképeibe. A szobájában álló tükör is frusztrálja, ami állítása szerint attól tört el, hogy ő ránézett. A történelmi nevét kihasználva embercsoportokat fenyeget.

A férfi bal szeme visszatérő eleme a bejegyzéseknek

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2019. május 20-án 13 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, amely szerint egy férfi bement egy szombathelyi zöldségeshez és a nála lévő késsel fenyegetve a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottat. A nő azt nem adta át részére és segítségért kiabált. A férfi ezt követően – a kassza tartalma nélkül – sietősen távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően pár percen belül elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves B. József helyi lakost a megyeszékhelyen. A férfi elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
 

Idézetek a férfi több száz, vagy több ezer bejegyzései közül
 

MIRE NAGY A POFÁTOK KOVÁCS ! HORVÁT SENKIK A FEJETEK KÉNE SZÄT LOCCSANTANIKE AZ UTCA KÖZEPÉN KÉNE TITEKET ! AGYON LÖVÖLDÖZNIKE! CSIZMA ! 36 ! VIGYETEK EL A KORHÁZBA SZEMÉSZET KI ÍRTAM 10 SZER SZABAD SZEMMEL LÁTOD !! VIĹLANY FËNYBEN HA HE KEKE

NEM HOZZÁM JÖTTÖK MER TELEFONOM HA HA FACEBOOKO 77 MILYEN GER LA SWORD MEG KEKE FEFE DISZNÓSZARFÖZÖCSKÉZÖCSALÓ MAJMOK AZ EGÉSZ VILÁGOT ÄTBASS.ÁTOK HA HA AZ ËN BAL SZEMEMBEN VAN A BLITZ THUNDER GYERTEK IDE 10 AUTOVAL ÉN KÉREGESSEK MEG NINCS ÁRAM GÁZ MEG NINCS NÁLAM PL 6000 EURO ! A SENKIKKEL B.SZTOK ! MER SZEM MEG TÜKÖR ÉN ! HOL A PÉNZ RANIA MEG A TÖBBI LEXUS BMX AZ ÖSSZES NÖ AKI TÖLEM GYEREK CSATORNAFEDÉL KEKE ! NÉZESSËTEK MEG ! GHA LEGEA AZ ANYÁTOK KUTYÁK HE HE DR

NEM FOGJÁTOK FEL ? UTOLSÓMAGYAR CSIQKEBAS.Ó SENKIK HOGY ITT FÖL LE MÁSZKÁL A KYLI MINOG MEG A LEXUS AUDI MADONNA

A sötét képek jelzések lehetnek, sokszor nem veszik ezeket komolyan

EREDETI COCA COLA LEG ! MEG 646 HA HE HA HA RIG FEHÉS CIGÁN. HA GHA BEVANNAK KÉSZÍTVE AZ ENBEREK MEG A TAKNYOK ! RAJTHAGYOM A KULCSOT AZ AJTÓN G 072 ! RI ! TEQUILA RER 923 A LAKÁSOM LEWIS HAMILTON A PIROR NIKE FELSÖM 3 CSILLAG A BAL AĽARJÁN ! NA TETVEK MOCSKOS ROHADT CIGÁNYBAS.Ó SZTÁROLÓ SZIDÓMAJOMKUTYA NÉMET KOVÁCS TOLVAJSENKI FATTYAK HOL A PÉNZ AJTÓ PA HA HA HA HA HE HE HA GLE RES ! NA MAJD RÁJÖTTÖK KÖHGÖTT HE HA MAGYARNAGYPOFÁJÜ SENKIKUTYÁK HEPP EREDETI COCA COLA LEG ! MEG 646 HA HE HA HA RIG FEHÉS CIGÁN. HA GHA BEVANNAK KÉSZÍTVE AZ ENBEREK MEG A TAKNYOK ! RAJTHAGYOM A KULCSOT AZ AJTÓN G 072 ! RI ! TEQUILA RER 923 A LAKÁSOM LEWIS HAMILTON A PIROR NIKE FELSÖM 3 CSILLAG A BAL AĽARJÁN ! NA TETVEK MOCSKOS ROHADT CIGÁNYBAS.Ó SZTÁROLÓ SZIDÓMAJOMKUTYA NÉMET KOVÁCS TOLVAJSENKI FATTYAK HOL A PÉNZ AJTÓ PA HA HA HA HA HE HE HA GLE RES ! NA MAJD RÁJÖTTÖK KÖHGÖTT HE HA MAGYARNAGYPOFÁJÜ SENKIKUTYÁK HEPP HA

MEG LIFE NAP ! HÁLA A SENKI CI.ÁNYFALAZÓ SZOPÓ AZ ÉLETETEK ANNYIT ÉR MINT ! BOT DARAB HE HE HA HA A MIN JÖTT FEL AJTÓ TEGYÜTT VELEM SEX AZTÄN NEM HA HA TOSHIBA ! AMIT TI 80 EZER KUTYA ZSIDÓ ÉPÍTETEK AZ ÉN PÉNZEMÉRT LE LE GLE CALVIN KLE LE MALEX HA HE MEG RES MEG REV AZ ANYÁTOK RES MEG AZ ALFA ROMEÓ ! ÉN VAGYOK A SENKI ? ? KLIPPEK AMIT MONDOK GONDOLNK MESÉLEK ÉLETEM ĹADY RI . MADONNA VIDEO KLIPP ? AKKOR TI KIK VAGYTOK HA HE VERGERBENGÉGER ĹIFE ! NEM BAZDMEK RAKJATOK BD A PEL

FELVAN JELENTVE A KAPCSOLAT ! NA BALSZEM !VILLÁM VITTESS A KORHÁZBA HOGY NEM NÉZITEK MEG MEG SZEMÚVEGBOLT JA

JA MEG A SETRA BUSZ NEM MEG A POLGÁRÖRSÉG CREDO ÖKK MERCEDES NEM A RUHA TESZI AZ EMBERT HA NA HUN A PÉZZ VENOM EMINEM BUSZ WORK KHALED SLEDGEHAMMER JA MEG A HEINRICH HIMMLER AZ SS ÉS A GESTAPO A NÉMFT TITKOS SZOLGÁLATVOLT HOLOCAUST ZSIDÓCI.ÁNY HA NEM DOHÁNYBOLT HEL GHE LEU NA MEGINT KIT HOZTOK A LAKÁSOMBA REROS JÉGHIDEG 12 2 MATRIX KHZ 722 LE LE LEU HA HA JA MEG A SETRA BUSZ NEM MEG A POLGÁRÖRSÉG CREDO ÖKK MERCEDES NEM A RUHA TESZI AZ EMBERT HA NA HUN A PÉZZ VENOM EMINEM BUSZ WORK KHALED SLEDGEHAMMER JA MEG A HEINRICH HIMMLER AZ SS ÉS A GESTAPO A NÉMFT TITKOS SZOLGÁLATVOLT HOLOCAUST ZSIDÓCI.ÁNY HA NEM DOHÁNYBOLT HEL GHE LEU NA MEGINT KIT HOZTOK A LAKÁSOMBA REROS JÉGHIDEG 12 2 MATRIX KHZ 722 LE LE LEU HA HA GXD HD

Több bejegyzésében halottak képét is feltette

NIKE KAMION EUROBML 88 SZEMÉLYI BANK HA C C TRAC NIKE MIKÉPZELTEK MAGATOKRÓL SENKIK HARANIA 100 FORINT NIKE FEHÉR KIK VAGYTOK TI BAZDMEG SENKITETVEK 2 VÖAT NIKE MEG A NEM BOLT MEG A HÁZHOÝ SZÁLLÍTÄS JA RENDÓR AUTÓK A A PÉNZEMBÖL RENDSZÁM MCJ MGZ MZV MZA 743 KABÁTOM 7 NA MIVAN POFIK HA HA HE SZO NIKE PIPA MI0AIR HE HA HIJ AIR NA KI IR TOPIDO NA HUN A PÉNZ SZOMBATHE NA KIVEL TEĹEFONÁLTOK HA HA TELEFONOM HE HE AMIKOR VETTEM AKKOR MEGTOLT HEKKELVVE ÁTIRÁNYÍTJÁK A HÍVÁST AZ SMST DE A FACEBOOKOMAT HELL ÉEKECŔ TOLVAJ 200 FORINTÓŔ BUZICIGÁNYBASZÖ ZSIDÓSZOP. CIGÄNYSZTÁROLÓ 33 NIKE KAMION EUROBML 88 SZEMÉLYI BANK HA C C TRAC NIKE MIKÉPZELTEK MAGATOKRÓL SENKIK HARANIA 100 FORINT NIKE FEHÉR KIK VAGYTOK TI BAZDMEG SENKITETVEK 2 VÖAT NIKE MEG A NEM BOLT MEG A HÁZHOÝ SZÁLLÍTÄS JA RENDÓR AUTÓK A A PÉNZEMBÖL RENDSZÁM MCJ MGZ MZV MZA 743 KABÁTOM 7 NA MIVAN POFIK HA HA HE SZO NIKE PIPA MI0AIR HE HA HIJ AIR NA KI IR TOPIDO NA HUN A PÉNZ SZOMBATHE NA KIVEL TEĹEFONÁLTOK HA HA TELEFONOM HE HE AMIKOR VETTEM AKKOR MEGTOLT HEKKELVVE ÁTIRÁNYÍTJÁK A HÍVÁST AZ SMST DE A FACEBOOKOMAT HELL ÉEKECŔ TOLVAJ 200 FORINTÓŔ BUZICIGÁNYBASZÖ ZSIDÓSZOP. CIGÄNYSZTÁROLÓ 33 HE

A szombathelyi késes támadó beszédes bejegyzései a Facebookon
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.