Frissítve: 2017. június 20.

Elmebetegsége miatt megúszta az ittasan, vezetői engedély nélkül balesetet okozó férfi

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi ittasan okozott sérüléses balesetet egy kisáruszállítóval, majd elszaladt a helyszínről. Másfél héttel korábban egy fagyizót amortizált le. Mindkét ügyben megszüntették a nyomozást. T.K.K. hiába követte el a cselekményeket, kóros elmeállapota miatt nem kell felelnie a tetteiért.

Elmebetegsége miatt felmentik az ittasan, jogosítvány nélkül balesetet okozó férfit 2.

Az ügyben gyanúsítottként szereplő T.K.K. 2016. augusztus elsején egy szombathelyi fagyizóban okozott 365 ezer forintos kárt. Összetörte a dekorációt a teraszon, megrongált egy jégkásakészítőgépet, végül a fagylaltozó tulajdonosa felé ütött. T.K.K. ezután elmenekült a helyszínről. Az ügyész megállapítása szerint ezek a tettek megfelelnek a garázdaság és rongálás vétségének.

Elmebetegsége miatt felmentik az ittasan, jogosítvány nélkül balesetet okozó férfit 1.

Augusztus tizedikén T. K.K. ittasan (1,26 ezrelékes véralkohol szinttel), vezetői engedély nélkül ült kisáruszállítóba és Szombathelyen az Ernuszt Kelemen utcában okozott balesetet. A gyanúsított egy jobbra ívelő kanyarban Fiat tehergépkocsijával egy Renault előzésébe kezdett, a változatosság kedvéért jobbról, a kavicsos útpadkán, majd a jármű sodródni kezdett és a Renault jobb hátuljának ütközött.

Renault - Ernuszt Kelemen utca

A Renault az ütközés következtében megpördült az úttesten és a bal forgalmi sávban állt meg. A gyanúsított autója bokrok közé hajtott.

Fiat - Ernuszt Kelemen utca

A Renault hátsó ülésén utazó kislány megsérült, beverte a fejét és arczúzódást szenvedett. T.K.K. a baleset után segítségnyújtás nélkül, gyalog távozott a helyszínről. A balesetről lapunk részletesen beszámolt.

Elmebetegsége miatt felmentik az ittasan, jogosítvány nélkül balesetet okozó férfit .

A nyomozás során a kirendelt igazságügyi pszichiáter megállapította a kóros elmeállapotot. Ez képtelenné tette a gyanúsítottat, hogy a terhére rótt cselekmény társadalomra való veszélyességét felismerje, vagy ha felismeri, akkor megfelelően cselekedjen. A büntető törvénykönyv szerint tehát nem büntethető.

Az ügyben a nyomozást megszüntették.

Jobbról akart előzni, balesetet okozott majd elhagyta a helyszínt
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.