Szerző: TM 2019. május 05.

Zavarbaejtően viselkedett az anyja megölésével gyanúsított G. Krisztián a Törvényszéken

Hol mosolygott, hol egykedvűen ült a Szombathelyi Törvényszék folyosóján G. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálosan megsebesítette az anyját és megszúrta az öccsét Káldon.

 
Három nyomozó kísérte a Szombathelyi Törvényszékre G. Krisztiánt, a káldi emberölés gyanúsítottját. A fiatalember a gyanú szerint egy vita hevében késsel leszúrta saját anyját és megsebesítette az öccsét is.

G. Krisztián a Szombathelyi Törvényszéken - Fotó: Tánczos Mihály

 
G. Krisztián széles mosollyal fogadta a sajtó érkezését a folyosón, de azt leszögezte, hogy nem szeretne semmit mondani.
 
A férfi ügyvédje többször is nyomatékosan kérte védencét, hogy ne mosolyogjon, hiszen ezzel nagyon rossz benyomást tesz a bíróra, majd megkérdezte, hogy tudja-e, hogy miért vannak itt? Ezután ismét tájékoztatta arról a fiatalembert, hogy nem ítéletet fog kapni, csak eldöntik, letartóztatják-e?
 
G. Krisztián a Szombathelyi Törvényszéken - Fotó: Tánczos Mihály
 
-Gondolom attól függ, hogy van - vonta meg a vállát a férfi.
-Ki hogy van?
-Az anyám...
-Az anyja meghalt!
 
Ezt már többször elmondták a férfinek is, de vagy nem érti, vagy nem akarja érteni.
 
-Nyilván akkor le kéne csukniuk, nem? - tette fel a kérdést egy rendőrnek.
-Nyilván azért vagyunk itt.
-Hála Istennek!
-Ha esetleg érdekli, az öccse jól van.
-Hála Istennek! De ha meghalt az anyám, akkor miről beszélünk? Én már régen beugrottam volna a börtönbe.
-Miért akar beugrani?
-Hogy agyonszurkáljanak. Gondolom azt csinálják velem, nem? Előre látom.
-Krisztián, figyeljen rám! Ne mosolyogjon! Amikor vége lesz a tárgyalásoknak, akkor az egész eljárás alatt tanúsított magatartását figyelembe veszik! Most mondhatja, hogy nem érdekli, de öt hónap múlva már nem ezt mondja. Megértette? - kérdezte az ügyvéd.Vállrándítás volt a válasz, de a mosoly eltűnt.
 
G. Krisztián a Szombathelyi Törvényszéken - Fotó: Tánczos Mihály
 
A Szombathelyi Törvényszék elrendelte G. Krisztián letartóztatását.

 
A Vas Megyei Főügyészség közleménye
 
Az ügyeletes ügyész indítványozta, az ügyeletes nyomozási bíró pedig vasárnap elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy Vas megyei községben leszúrta az édesanyját.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. május 2. napján a késő esti órákban a vele egy háztartásban élő édesanyját több alkalommal mellkason szúrta egy 12 cm pengehosszúságú késsel. A gyanúsított az édesanyja segítségére siető kiskorú testvérét is bántalmazta, őt is többször
megszúrta.

A szúrások következtében a gyanúsított édesanyja a helyszínen elhunyt, míg kiskorú testvére nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A gyanúsított a helyszínről elmenekült, azonban a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei másnap reggel elfogták.

Az ügyeletes ügyész tekintettel arra, hogy a gyanúsított megszökött, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá, mert megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra helyezése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.
 
Az ügyeletes nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását a tegnapi napon egy hónap időtartamra elrendelte.
 
 

Emberölés Káldon - anyját és testvérét szúrta le az őrjöngő 20 éves
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.