Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. április 23.

Átverés az ajándék családi jegy - adathalászok élnek vissza a FamilyPark nevével

Sok magyar is bedőlt már az internetes átverésnek, amit az osztrák FamilyPark nevében követtek el. A trükkhöz tartozik, hogy a rászedett emberek nevében köszönőüzenet jelenik meg a Facebook falon.

Adathalászok készítettek egy egyszerű átverőoldalt, ami a magyarok között is méltán népszerű ausztriai FamilyPark nevében kínál ingyenes családi belépőt. Azt érdemes tudni, hogy a napi belépő megvásárlásával egész nap ingyen lehet játszani a hatalmas parkban, amiben rengeteg játék kapott helyet az egyszerűtől a modern és gigantikus eszközökig. A nyugati országrészből több tízezer (!) magyar látogatott már a parkba.
 
Ismerősöktől jönnek a köszönő üzenetek az ingyen jegyért, de ez is a csalók műve
 
A családi vállalkozásból indult remek szórakoztatópark ihlette meg a csalókat és tudván azt, hogy sokan szeretnének oda eljutni ingyen jegyeket kínálnak egy egyszerű regisztrációért cserébe. Egy napijegy egyébként 26 euróba kerül (kb. 8300 forint).
 
Csalók ígérnek ingyen jegyet az osztrák családi park nevében
 
Csakhogy az egésznek semmi köze a FamilyParkhoz, ami időközben közleményt is kiadott, amiben felhívják a figyelmet a csalásra.
 
Csalók ígérnek ingyen jegyet az osztrák családi park nevében
 
A csalók egy rém egyszerű módszerrel altatják el az emberek figyelmét. Az átvert emberek Facebook ismerősei ugyanis azt látják, hogy ismerősük megköszöni a megkapott jegyeket, ezzel arra ösztönözve őket, hogy ők is próbálkozzanak. Természetesen a köszönő üzenetet is a csalók küldik  ki.
 
Ismerősöktől jönnek a köszönő üzenetek az ingyen jegyért, de ez is a csalók műve
 
Nagyon fontos, hogy senki ne kattintson rá a furcsa, megtévesztő linkekre, de ha ez megtörtént, akkor ne kattintsa végig kíváncsiságból a kérdéssort, mivel az Igen gomb megnyomásával jogosultságot adnak a csalóknak pl. üzenetek közzétételére, személyes adatok megosztására stb. Jelen esetben a familypark.at cím helyett familypark.at-offerxx.com címre irányítják a felhasználókat.
 
Ismerősöktől jönnek a köszönő üzenetek az ingyen jegyért, de ez is a csalók műve

 

A FamilyPark felhívása a csalásra:

 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.