Barion Pixel
2017. január 31.

Kamu nyeremény az index.hu portállal burkolva

Hiszékeny, tapasztalatlan diákok és csodában hívő felnőttek a célcsoportjai annak a cégnek, ami azonnali iPhone nyereményt kínál az index.hu köntösébe bújtatva, de valójában egy a sok cég közül, amik SMS-ben és MMS-ben küldik a fizetős tartalmakat.

kamunyeremeny

Ismert hazai portál lapjaként mutatja magát a Funfone Magyarország "játéka", a webcímre pillantva azonban kiderül, hogy semmi közük az index.hu-hoz. (index.hu.zmobio.com/?uclick=******) és az index.hu elemei nem kattinthatók, de láthatóan frissek. A szándékosan zavarosan megfogalmazott, sokak számára azonnali nyereményként értelmezett ajánlat azonban csak csali. Aki van olyan "szerencsés", hogy iPhone-t, tabletet, vagy egyéb kapós eszközt "nyer" és még a színét is kiválasztja, annak már nem tűnik komoly akadálynak, hogy visszaküldjön egy SMS-t a telefonszáma megadása után.

Itt egyértelműen már megnyert készülékről írnak

A nyereményt azonban hiába várja, kap helyette mókás üzeneteket, a móka pedig akkor hág igazán a tetőfokára, amikor a számlaértesítőjéről kiderül, hogy minden üzenet 1270 forintba került. Hetente háromszor. Ez hetente 3810 forint, egy hónapban 15240 Ft. A legtöbbször szülők csodálkoznak rá gyermekük számlájára (vagy a sajátjukéra, ha a gyerkőc meglepetést akar szerezni a nyereménnyel.) Talán ebből is sejthető, mekkora biznisz ez, hiszen lassan minden tizenévesnek van mobilja, a cég pedig széttárhatja a karját, hogy ők csak 18 éven felülieknek kínálnak szolgáltatást, arról nem tehetnek, ha valaki hazudik a korát illetően.

Hűha, még a színét is kiválaszthatjuk! Nagyon korrekt!

Nagyon sok olyan internetező van, aki egy egyszerű mondatot is nehezen értelmez, így a kis csavarokkal megszórt felhasználási feltétel elolvasásának neki sem áll. Számára világos, hogy ő nyert és élete nagy lehetőségét látja a dologban, miközben éppen megcsapolják a pénztárcáját olyasmivel, amit egyébként ingyen, milliószámra tölthet le a netről. Fordítsuk meg a kérdést: vásárolna Ön egy darab szexképet, vicces fotót, csengőhangot, vagy szép tájképet 1270 forintért? Ha igen, akkor ez az Ön szolgáltatása!

#legitim (jelentése: törvényes, törvényszerű, jogos, igazságos)

További "kegyes csalás" a sok hamisított Facebook hozzászólás, sok-sok lájkkal. Még az egybites user is megjelenik a szerencsések között, így: " Andras Göndöcs Nem tudom, hogy kell használni az iPad-et, nem lehetne kicserélni egy TV-re?" Márpedig ha ilyen egyszerű felhasználó, mint András nyerhetett egy több százezres nyereményt, akkor bárki más is, nem igaz?

Micsoda mázlisták és milyen sok lájk!


Tovább nem ragoznánk, csupán annyit kérünk olvasóinktól, hogy ne dőljenek be a visszaszámlálós, azonnali nyereményt kínáló weboldalaknak. Semmiről nem maradnak le, ha egy ízes "Anyátok!" sziszegéssel bezárják az ilyen átverős oldalakat.

 

A nyeremény helyett emeltdíjas SMS-ek érkeznek

"Funfone egy Előfizetéses szolgáltatás. Hetente 3 tartalomtételt fogsz kapni, amelynek díja SMS-enként 1270 Ft (+ a használati díjak a telefonodra) mindaddig, amíg nem küldöd el a STOP szót a 16400 számra. A promóció idötartama: 2016 október 1-jétől, 00:00 órától 2017 március 31-éig, 23:59-ig. A promóció regisztrálás módja: előfizetés az előfizetéses szolgáltatásra a fent említett időszakban. Kattints ide a játék feltételeinek megtekintéséhez
A Hetente kapott 3 új tartalomtétel díjai a mobilszámládra kerülnek terhelésre vagy az egyenlegedből lesznek levonva. A telefonodnak képesnek kell lenni felcsatlakozni az Internetre, szöveges üzenetet küldeni és a mobiltartalom fogadására. A szolgáltatáshoz történő előfizetéshez, illetve annak használatához neked kell az előfizetőnek/számlafizetőnek lenned és legalább 18 évesnek kell lenned, vagy kifejezett engedéllyel rendelkezni az előfizetőtől/számlafizetőtől.További információkért hívd a(z) 08005895405 számot hétköznap 9től 17ig vagy küldj e-mailt erre a címre: support@funfone.me. Funfone, Postbus 20581, 1001 NN Amsterdam. Funfone Magyarország Az Általános feltételek és kikötések megtekintéséhez kattints ide. Invitel Magyar Telekom Telenor. "


Gyakran ismételt kérdések


"Nem tudtam, hogy fizetnem kell a szolgáltatásért.

A honlapunkon és a reklámanyagainkon egyaránt szerepel a szolgáltatásunk ára. A szolgáltatásunkra történő előfizetés során először kapsz egy SMS-üzenetet, amely tartalmazza az árat is. Akkor leszel előfizetője a szolgáltatásunknak, ha nyugtázod ezt az SMS-t, és a díjak ekkor merülnek fel."

"A gyermekem kiskorú és előfizetett a szolgáltatásra.

A honlapunkon és a reklámanyagainkon is szerepel, hogy a 18 év alatti személyeknek engedélyt kell kérniük a szüleiktől vagy gondviselőjüktől. Nem tudunk felelősséget vállalni azért, ha kiskorú gyermek szülői beleegyezés nélkül fizet elő. A gyermeked előfizetésének lemondásához küldd el a STOP fun szót SMS-ben a 16400 számra (a gyermeked telefonjáról). Küldhetsz e-mailt az ügyfélszolgálatunkra is a leiratkozási kérelemmel support@funfone.me."


A tuti nyeremény helyett esetleg valaki nyerhet valamit

Álljon itt az utókornak az ügyesen megfogalmazott részvételi feltétel:


"A játék feltételei

Ezek a feltételek és kikötések érvényesek a(z) Funfone Magyarország és az összes leányvállalatának („a Cég”) minden promóciójára, valamint a Cég által kínált előfizetési szolgáltatás promóciójára. A Cég promócióiban való részvétellel a Résztvevő elolvasta és megértette a feltételeket és kikötéseket; ezekkel egyetért.

Promóció: A regisztrálás minden magyarországi lakos számára lehetséges a következő időszakban: 2016 október 1-jétől, 00:00 órától 2017 március 31-éig, 23:59-ig. A regisztrálás módja: előfizetés az előfizetéses szolgáltatásra a fent említett időszakban. A promócióban való részvételnek további költségei nincsenek. Személyenként egy regisztráció lehetséges.

A promócióban résztvevők esélyesek, hogy megnyerjék a megfelelő weboldalon közölt nyeremények egyikét (például a Nintendo Wii, iPhone, iPad, Macbook, TV, divatcikk utalvány vagy bármilyen más nyeremény, melyet a megfelelő weboldal közölt). Egy promócióban egy nyeremény kerül kisorsolásra. A regisztrálás követelménye a 18, vagy afeletti életkor. Azok a résztvevők, akik 18 év alatti személyek, kötelesek határozottan kijelentett engedélyt kérni a törvényes gondviselőjüktől/szülőtől/számlabirtokostól.

Magyarországon ezeket a promóciókat a(z) Funfone, Postbus 20581, 1001 NN Amsterdam ajánlja. Az említett nyeremény a mindenkori tulajdonos bejegyzett védjegye. A mindenkori tulajdonos nem szponzora a promóciónak és nem partner a promócióban.

A résztvevők lehetnek határon túliak. Ez azt jelenti, hogy más országok lakóinak is van esélye megnyerni a nyereményeket egy bizonyos promóción belül. A Cég fenntartja a jogot, hogy indokolt esetben, ha a meghirdetett nyeremény valamilyen okból kifolyólag nem áll rendelkezésre, felajánljon egy egészében vagy részben módosított nyereményt. A helyettesítő nyeremény ugyanolyan vagy nagyobb értékű, mint az eredeti. A nyereményt el kell fogadni az ígéret értelmében; valamint a nyeremény nem átruházható vagy különválasztható. A nyeremények értékei az ajánlott fogyasztói árnak megfelelők, melyeket a beszállító határozott meg, valamint megfelelnek a nyomtatás idejében aktuális áraknak. Minden nyeremény értéke euróban van megadva. A nyereményekre kivetett adó a nyertest terheli.

A cég és vállalatainak alkalmazottjai és a közvetlen családtagjaik, valamint a promócióval kapcsolatban álló cégek nem vehetnek részt a promócióban.

Azon résztvevők, akik nem valódi adatokat adnak meg, vagy automata, illetve gépi kitöltéssel regisztrálnak az online felületen, automatikusan törlődnek. A Cég fenntartja a jogot, hogy indokolt esetben töröljön résztvevőket.

A nyertes kiválasztása a promóciós időszak befejeződése után 3 héttel történik. A nyeremény nyertesének kiválasztása egy véletlenszerű sorsolás alapján történik. A nyertest telefonon értesítjük. Ha a nyertest nem tudjuk elérni a sorsolás után egy héten belül, a nyertes elveszti a nyereménye igénylésének jogát; és a Cég fenntartja a jogát, hogy egy másik résztvevőnek ítélje a nyereményt egy újabb sorsolás után. A döntés végleges és nem befolyásolhatja többé semmilyen egyezés.

A nyeremény nyertesének megállapítása utáni 3 héten belül kiszállítjuk a nyereményt. A Cég fenntartja a jogot, hogy személyazonosságot igazoló okiratot és a megadott lakóhelyét igazoló okiratot kérjen a nyertestől. A személyazonosság bizonyításához figyelembe vett iratok a Cég saját belátása szerint. A nyeremény elfogadásának feltétele, hogy a Cég lehetséges, hogy megkéri a nyertest egy átvételi elismervényt aláírására, melynek módját a Cég határozza meg. A Cég, a vállalatai és a promócióban részt vevő cégek nem felelősek a nyeremények esetleges szállítás közben történő károsodásáért.

Ha a promóció nem tud a tervezett módon lefutni bármilyen okból kifolyólag, beleértve a következőket: számítógépes vírusfertőzés, technikai probléma, illetéktelen módosítás és behatolás, csalás, technikai hibák vagy bármilyen, a Cég hatáskörén kívüli indok, mely meghamisítja vagy befolyásolhatja az adminisztrációs biztonságot, korrektséget vagy a promóció lefolyásának tisztességességét, a Cég fenntartja a jogot, hogy a saját belátása alapján kizárjon bármely olyan személyt, aki illetéktelen és/vagy meghamisító tevékenységeket végez a regisztrálási folyamatban.

Minden regisztráció a Cég tulajdonát képezi. Minden regisztráció bekerül az adatbázisba, kivéve, ha a Résztvevő írásban ennek ellenkezőjét nem kérte. A Cég felhasználhatja értesítés és bármilyen díj fizetése nélkül a nyertesek nevét, lehetséges fényképeit, címeit és telefonszámait jövőbeli reklámozási, promóciós és értékesítési célokra világszerte bármely médiában.

A Cég nem vonható felelősségre a nyereményekkel kapcsolatos bármilyen elszenvedett veszteség vagy kár miatt (beleértve - de nem kizárólagosan - a közvetlen vagy bekövetkezett veszteséget) vagy bármely elszenvedett személyes sérülés miatt. Kivételt képez minden olyan teher, mely nem zárható ki a törvény által. A Cég bármely promóciójában Résztvevő személy részvételének feltétele, hogy a Céget, a Cég vállalatait (partnereit), az igazgatókat, az alkalmazottakat és a képviselőket mentesíti minden felelősség és egyéb költségek (beleértve a jogi segítséget) alól; ezen kívül minden sérelem alól, mely lehet közvetlen vagy közvetett követelés a promócióban részvétellel kapcsolatosan."

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.