Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék / Fotó, videó: 112Press 2022. május 20.

Felfüggesztettet kapott a volánnál elalvó német férfi - videón a súlyos baleset előtti másodpercek

A Sárvári Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 10 hónap -végrehajtásában 2 évre felfüggesztett- fogházra, 150.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy német állampolgárt.

A tényállás szerint a vádlott 2018. november 12-én délelőtt egy német rendszámú, BMW X3 típusú személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton Sopron felől Sárvár irányába.

Személygépkocsijában elöl jobb oldalon utasként szállította a sértett nőt. A vádlott személygépkocsijával a főút 74. kilométer-szelvényében egyenes útszakaszon haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ahol ekkor érkezett egy magyar forgalmi rendszámú, Renault Trafic típusú gépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény.

Frontálisan ütközött egy BMW egy VW-vel Zsédeny közelében - hárman megsérültek

A Renault vezetője a járműszerelvényt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára kormányozta, azonban ennek ellenére a vádlott személygépkocsijának bal eleje – a terelővonaltól 2,6 méter távolságra - ütközött a pótkocsi bal oldali kerekének, majd a BMW tovább haladva a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávban, de már az úttest szélén frontálisan ütközött a járműszerelvény mögött érkező – egy férfi által vezetett – magyar rendszámú, VW Sharan típusú személygépkocsival.

Frontálisan ütközött egy BMW egy VW-vel Zsédeny közelében - hárman megsérültek

A baleset következtében a férfi sértett nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérüléseket szenvedett el. Az elszenvedett sérülésekből nála maradandó fogyatékosság alakult ki, amely munkaképesség-csökkenésben kifejezve 20%.

Frontálisan ütközött egy BMW egy VW-vel Zsédeny közelében - hárman megsérültek

A női sértett a baleset során nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett el, amelyek tényleges gyógytartama a hat hónapot meghaladta, így nála súlyos egészségromlás áll fenn. 

A balesetben a vádlott is nyolc napon túl gyógyuló – 120 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ 25. § (2) bekezdésében írtakat, mert járművével az úttesten annak nem a menetirány szerinti jobb oldalán közlekedett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a távollévő vádlott a kézbesítéstől számított nyolc napon belül élhet fellebbezéssel.

Nem hajtott el a sötét autó a baleset után

A 112Press által közölt megvágott dashcam felvétel alapján többen is szidták a felvételen látott sötét autó vezetőjét, mert úgy tűnt elhajt a baleseti helyszín mellett. Emiatt készítettünk akkor egy másik videót, amiből egyértelműen kiderül, hogy szó sem volt a helyszín elhagyásáról. Íme:

 

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.