Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 27.

Elaludt a kamionsofőr - árokba hajtott a Scania a 8-as főúton, Dukánál

A rakomány nélkül közlekedő élőállat szállítót vezető férfi a 8-as főút egy egyenes szakaszán aludt el a volán mögött. A sofőr decemberben egy vad miatt szenvedett balesetet a közelben, szintén a 8-as főúton.

Pénteken hajnalban tartott Veszprém felé a 8-as főúton egy szlovák rendszámú Scania kamion. A jármű magyar vezetője elmondása alapján elaludt a volán mögött.

Elaludt a spofőr, árokban állt meg a kamion Duka közelében, a 8-as főúton


A kamion áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd árokba hajtott. Személyi sérülés nem történt. A kijárási korlátozás miatt minimális volt a járműforgalom. (Az elalvásos balesetekhez ez is hozzájárulhat, hiszen hosszú percekig haladhatnak úgy a járművek, hogy nem találkoznak más közlekedőkkel, maximum a minimális forgalom miatt út szélén legelésző őzekkel és szarvasokkal.)

Elaludt a spofőr, árokban állt meg a kamion Duka közelében, a 8-as főúton

A műszaki mentés idejére, kb. 40 percre teljes útlezárás lépett életbe az érintett szakaszon, még a kijárási korlátozás ideje alatt. Nem alakult ki nagyobb torlódás.

Elaludt a spofőr, árokban állt meg a kamion Duka közelében, a 8-as főúton

A jármű vezetője a balesete előtt nem sokkal hajtott el amellett a szakasz mellett, ahol tavaly decemberben szenvedett balesetet.

A Scania a decemberi balesetben - a sofőr szerint vad miatt került árokba
2020-as felvétel, a Hosszúpereszteg közelében történt balesetről

Akkor elmondása alapján egy vad miatt fékezett, a jármű akkor is áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd árokban állt meg.

Scania kamion műszaki mentése 2020. decemberében a 8-as főúton, Hosszúperesztegnél

Az a baleset 6 kilométerre, Hosszúpereszteg közelében történt, szintén a 8-as főúton. Személyi sérülés akkor sem történt.

Fokozott vadveszély a kijárási korlátozás alatt

Ahogyan azt már többször említettük, a kijárási korlátozás miatt drasztikusan lecsökkent gépjárműforgalom miatt fokozottan kell nagyvadakra számítani Vas megye útjain. Az őzek, szarvasok, vaddisznók nem csak az út szélén, de az úton is felbukkanhatnak. Munkatársunk a baleset felé tartva "találkozott" úttesten sétáló szarvastehénnel, út mellett legelő, az autóval egyáltalán nem törődő őzekkel is. Sajnálatos módon áthajtott egy sávjában heverő fél őztetem felett is, amit az utolsó pillanatban vett észre. A kormányt már nem húzta félre, két kerék közé vette a vad maradványát.

Balesetben szétszakadt őztetem a 8-as főúton

A tudósító ezután a másik sávban visszatolatott, majd lehúzta az úttestről a tetemet, nehogy az balesetet okozzon azzal, hogy valaki félrerántja a kormányt, vagy ijedtében a fékbe tapos.

Munkatársunk lehúzta az úttestről a fél őzet


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.