Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. július 05.

Elaludt a VW-ben és betonáteresznek hajtott a családját szállító lengyel férfi Simaságon

A szülők mellett két kisgyermek utazott abban a lengyel rendszámú Volkswagenben, ami Simaságon áttért a szemközti sávba a 84-es főúton, majd betonáteresznek ütközve mély árokban állt meg. A baleset időpontjában mindenki aludt az autóban.

 

 
 
Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt vasárnap reggel a 84-es főúton, a Vas megyei Simaság belterületén, néhány méterrel az egy héttel korábbi motorosbaleset helyszínétől.
 
DSC_8718
 
A Sopron felől érkező Volkswagen személyautó vezetője elaludt a volán mögött, az autó áttért a szemközti sávba, majd betonáteresznek ütközött.
 
DSC_8704cl
 
Az autóban mindenki használta a biztonsági övét, a két gyermek pedig biztonsági gyermekülésben utazott. Senki sem sérült meg, az anyósülésen ülő édesanya a mellkasán szenvedett kisebb zúzódást. A mentők a helyszínről senkit sem szállítottak el.
 
DSC_8733
 

A balesethez csepregi tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. Mivel a motortérben füstölést észleltek, ezért egy kézi oltókészülékkel megakadályozták a lángok kialakulását.

DSC_8722

 
A lengyel család Varsóból indult el és a horvát tengerpartra tartottak, nyaralásra. Simaságig 800 kilométert tett meg a sofőr, több megállással. Hajnalban azonban már a gyerekek és a felesége is aludt az autóban, a monoton vezetéstől pedig elaludt a sofőr.
 
Érdekes segítő
 
Nem sokkal a baleset után az árokból kikászálódó család mellett megállt egy osztrák rendszámú autó, amit egy Ausztriában élő magyar nő vezetett. Érdeklődött, hogy tud-e segíteni valamiben, majd ezután ő tolmácsolt a mentők és rendőrök felé, illetve segített a biztosítási ügyintézésben is.
 
DSC_8724a
 
Két órával később a fiatal nő autójába pakolták be a lengyel család nyaralási cuccait és beültek a gyerekek is. Az asszony egy közeli település panziójába szállította a lengyeleket, hogy a lengyel biztosítótársaság által szervezett autómentésig ne az út mellett álljanak. A fiatal segítőtől megtudtuk, hogy fél évvel ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett, ami után műteni is kellett. Mellette többen is megálltak és sérültként átélte, milyen az, ha segítenek az embernek. Ezért is rúgta fel a vasárnapi programját és segített több órán keresztül a lengyel családnak. A hölgy elárulta a nevét, Nagy Enikőnek hívják és példaértékű a segítsége.
 
DSC_8735
 
A baleset helyszínén az anya maradt megvárni az autómentőt. Tőle a rendőrök kérdezték meg, nem kell-e mennie pl. mosdóba? Az igenlő választ hallva a rendőrök elvitték az asszonyt egy közeli benzinkúthoz, majd vissza is szállították az autóhoz. Amikor kiszállt a rendőrautóból, az anya elsírta magát, akkor jött ki rajta a baleset miatti feszültség és akkor látta, milyen nagy betonátereszen ugratott át az autó.
 
DSC_8709

 

-Nagyon kedves emberekkel találkoztam itt, mindenkinek köszönöm a családomnak nyújtott segítséget - törölte meg a szemét az asszony. Arra a kérdésünkre, hogy most mi lesz a vakációval, így felelt: -Ez a baleset szörnyű élmény, megtörtént, de átlendülünk rajta. A biztosító küld csereautót. Senki sem sérült meg, így folytatjuk az utat és remélhetőleg a gyerekekkel is sikerül feledtetni az átélteket a családi nyaralással. Mi pedig tanultunk a történtekből.

 

Elaludt a VW-ben és betonáteresznek hajtott a családját szállító lengyel férfi Simaságon



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.