Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. szeptember 20.

Videón az ütközés - Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen

Egy autóvezető már tárcsázta a 112-es segélyhívószámot a Szombathelyen kacsázó, más autókat leszorító Volkswagen miatt. A rendőröknek azonban nem volt idejük félreállítani a sofőrt, mivel a VW nem sokkal a segélyhívás után belehajtott egy szabályosan közlekedő Fordba. A szemtanú fedélzeti kamerája rögzítette az esetet.

Frissítés: -A Szombathelyi Rendőrkapitányságon a járművezetővel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - tájékoztatta a 112Press-t a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
 
Korábban írtuk: Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Szófia utcában, hétfőn, nem sokkal dél után.
 
 
Egy Volkswagen személyautó kanyarodott a Paragvári Szent Imre herceg utcából a Szófia utcába. A sofőr látszólag eltévesztette a sávot és a szemből érkezők sávjába kanyarodott, majd ütközött egy szemből érkező Forddal.
 
Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen
 
Videó-összeállításunkban a hatóságokat még a baleset előtt értesítő Cserági Máté mondja el, hogy mit tapasztalt. A fedélzeti kameráját pontosan az ütközés másodpercében igazította meg, ezért mozdul ki a kép egy pillanatra, de maga az ütközés pont látszik.
 
Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen
 
A szemtanú által elmondottak azonnal más megvilágításba helyezik az esetet, abból ugyanis kiderül, hogy a Volkswagen csak azért nem ütközött korábban másik járművekkel, mert a szemből érkezők félre tudták kormányozni a járműveiket.
 
Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen
 
Az sem egyértelmű, hogy a baleset okozója megállt volna akkor is az ütközés után, ha nem törik ki az autójának bal első kereke.
 
A Volksawagent vezető nővel nehezen lehetett csak kommunikálni, beszéde elnyújtott, vontatott volt, gesztikulációja darabos. A szondát megfújta, az ittasságot jelzett. A nőt mentők szállították kórházba, ahol vérvétel is várt rá az ittasság fokának megállapítására.
 
Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen
 
A Ford vezetője és utasa nem sérült meg. A sofőr keserűen mondta, hogy a napokban végeztek alkatrészcseréket az autóban és nem biztos abban, hogy a biztosító ezt figyelembe veszi az idős autónál. Annak örült, hogy sérülés nélkül megúszták az esetet. Azt a férfi és utasa is észlelte, hogy a Volkswagen rossz sávba kanyarodott, de a járművezető bízott abban, hogy visszatér a sávjába. Fékezett és már nagyon lassan haladt, amikor ütköztek. A légzsákok azonnal nyíltak, a Ford bal első  kereke kitörött.
 
Ittas nő kacsázó VW-je ütközött Forddal Szombathelyen
 
A Ford hivatásos sofőrként dolgozó vezetője elítélte az ittasan volán mögé ülő nőt, azt mondta, hogy ilyesmire nincs mentség és örüljön, hogy senkit nem gázolt halálra.
 
 

A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom, nem alakult ki torlódás.

Ittas sofőr WV-je ütközött Forddal Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.