Barion Pixel
Szerző: Pest MRFK 2021. június 16.

Letartóztatták az ittasan, sorozatosan vezetői engedély nélkül vezető férfit

A sokadik rendőri intézkedés sem tartotta vissza azt a 41 éves abonyi férfit, aki ellen újabb nyomozás indult, mert eltiltás hatálya alatt vezetett és ivott is, mielőtt a volán mögé ült. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Nem hatotta meg a rendőri intézkedések, bírói döntések sora B. Lászlót. Legutoljára 2021. február 18-tól tiltották el minden közúti jármű vezetésétől jogerősen 12 hónap időtartamra.

Az abonyi rendőrök 2021. június 12-én délelőtt intették le a településen közlekedő férfi, akivel alkoholszondát is fújattak. Az eredmény pozitív lett, amivel az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés bűntette is betársult. Másnap kora délután ismét lemeszelték, a szonda újfent pozitív lett és az eltiltás sem járt még le, sőt a rendőri intézkedés végét meg sem várva, a helyszínről fújás után gázt adva egyszerűen elhajtott. Nem jutott messzire, ismét megállították, majd előállítását követően őrizetbe vették. Kihallgatásán elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, érdemi vallomást azonban nem tett.

Tekintettel arra, hogy a rendőrség álláspontja szerint B. László veszélyt jelent a közúti közlekedésben résztvevőkre, vezetői engedéllyel nem rendelkezik és az eddigi intézkedések kellő visszatartó erőt számára nem jelentettek, kezdeményezték letartóztatását. Az ügyészség egyetértett a rendőrség előterjesztésével, indítványukra a bíróság 2021. június 15-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a közelmúltban életbe lépett jogszabályváltozás (a Büntető Törvénykönyvről szóló 2021. évi C. törvény 2021. május 14-én hatályba lépett módosítása alapján a cselekmény bűncselekmény) óta eltelt, a 2021. május 14. és 2021. június 14. közötti időszakban 93 alkalommal intézkedtek a rendőrök olyan sofőrrel szemben, akit korábban jogerős döntéssel eltiltottak a járművezetéstől. Akadt olyan hét, amikor 35 ember ellen indult büntetőeljárás e miatt, közülük a legtöbbet (10) a Dunakeszi Rendőrkapitányság illetékességi területén kapcsolták le a rendőrök.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.