Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2022. április 19.

Gyermek szexuális zaklatása, összevert házigazda és autóval ittasan kidöntött oszlop - vádemelések

A lányt 14 éves kora óta zaklattaa mostohaapja és szexuális cselekményeket végzett a gyermekkel, hiába tiltakozott ellene. Vádat emeltek ellene, ahogyan egy súlyos testi sértést okozó, aluszékony, visszaeső garázda és egy oszlopot és kerítést döntő ittas sofőr ellen is.

A Kőszegi Járási Ügyészség tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben lévő férfival szemben, aki a vád szerint élettársa előző házasságából származó kiskorú lányával végzett szexuális cselekményeket – a gyermek tizennegyedik életévének betöltését követően – éveken keresztül.

A vádlott a kiskorú sértettel kapcsolatban fennálló nevelőszülői mivoltával élt vissza, amikor a kiskorú sértett szóbeli tiltakozása ellenére, illetve a bűncselekmény kezdetekor a gyermek szexuális ismereteinek hiányosságát kihasználta, és végzett vele szexuális cselekményeket.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Összeverte a házigazdát, majd elaludt a támadó

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. februárjában, egy Vasvár közeli község szőlőhegyén található, a
sértett által lakóházként használt pincébe éjjel, a sértett akarata ellenére bement, egy hosszú fadarabbal a sértettet tarkón, fejen, majd ököllel többször arcon ütötte. Ezt követően a vádlott a sértett tiltakozása ellenére a pincében maradt és ott elaludt.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűncselekményt a felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt elkövető vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltását és korábbi felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtásának lrendelését indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Erősen ittasan döntött oszlopot a fiatal

A Sárvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben lévő férfival szemben, aki a vád szerint 2022. januárjában, súlyos fokban ittasan vezette az autóját a 8701. számú közúton.
A vádlott a személygépkocsival egy balra ívelő útkanyarulatban letért a jobb oldali útpadkára, majd áthajtott a vízelvezető árkon, kidöntötte a villanyoszlopot és egy sárvári ingatlan kerítésének ütközött.

Ittas férfi döntött oszlopot Skodával hajnalban Sárváron - áramszünetet okozott a baleset

A baleset következtében a vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta.

Ittas férfi döntött oszlopot Skodával hajnalban Sárváron - áramszünetet okozott a baleset


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.