Barion Pixel
Szerző: Pécsi Járási Ügyészség 2019. október 24.

Erotikus képeivel zsarolta a fiatal nőt - szexuális kényszerítés a vád

Társkereső oldalon kötött ismeretség során küldött erotikus tartalmú képeket egy fiatal nő újdonsült férfi ismerősének és szexuális kapcsolat is létesült köztük. A férfi később zsarolni kezdte a nőt, hogy nyilvánosságra hozza a képeket, ha nem fekszik le vele többször. Szexuális kényszerítés miatt emeltek vádat a férfi ellen.

A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a sértett neki megküldött fényképeivel zsarolta a nőt azért, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen.

A sértett fiatal nő egy olyan országos társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, ahol férfiak anyagi támogatást biztosítanak fiatal lányoknak. A vádlott és a sértett közötti üzenetváltás során a férfi kilátásba helyezte, hogy a sértettet anyagilag támogatná szexuális aktus fejében. A beszélgetés során a fiatal sértett szexuális jellegű fényképeket küldött a vádlottnak.

A kép illusztráció

Néhány nap elteltével Pécsett találkoztak, ahol szexuális kapcsolat is létrejött közöttük. Ezt követően a férfi az ígért pénzt nem fizette ki a sértettnek, aki végülis többszöri üzenetváltás után megszakította a kapcsolatot a férfival.

A férfi azonban ezt követően további üzeneteket küldött a sértettnek, melyben kilátásba helyezte, hogy amennyiben további szexuális kapcsolat nem lesz közöttük, akkor a nála lévő fényképeket elküldi a sértett családjának, iskolájának. A férfi mindemellett azzal is zsarolta a lányt, hogy a róla készült videókat feltölti egy pornográf jellegű videómegosztóra.

A sértett ezek után feljelentést tett.

A vádlott cselekménye a szexuális kényszerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztés.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.