Szerző: 112Press 2020. szeptember 04.

Teherautó tarolt Szombathely határában - ketten megsérültek, öt jármű megrongálódott

Az M86-os autóút felől érkező Renault teherautó a Zanati úti körforgalomba fékezés nélkül érkezett és a zöldterületen áthajtva négy járművet tört össze és jelzőtáblákat döntött.

Körforgalom szigetén átrobogó teherautó okozott balesetet Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Zanati úti körforgalomban, a Tesco közelében.
 
Győr irányából érkezett az M86-os autóúton egy magyar rendszámú teherautó, ami a felüljáróról lehajtva fékezés nélkül hajtott be a forgalmas körforgalomba. A teherautó átrobogott a körforgalom közepén található zöld szigeten, majd az úttestre visszatérve ütközött egy szabályosan közlekedő Renault személyautóval, ami megpördült és egy Multicarnak csapódott.
 
Körforgalom szigetén átrobogó teherautó okozott balesetet Szombathely határában
A jelzőtáblákat kidöntő teherautó elrobogott egy villanyoszlop mellett, összetörve a Magyar Közút ledes tábláját és annak elektromos dobozát, majd félfrontálisan ütközött a körforgalom előtt szabályosan várakozó, gázpalackokat szállító teherautóval.
 
Az ütközés következtében a gázszállító több métert sofródott hátrafelé és ütközött a mögötte már tolatással menekülni próbáló Renault kisáruszállítóval.
A Renault kisáruszállító próbált tolatni a veszély elől
 
A balesetben az okozó mellett megsérült a Renault személyautó vétlen vezetője, egy harmincas éveiben járó nő, aki a pördüléskor kifejelte a vezetőoldali ajtó üvegét. Édesapjától tudtuk, hogy a sofőr zajt hallott balról, majd pörögni kezdett, a szigeten át érkező teherautót nem is látta.
A Renault vezetője zajt hallott balról, de megnézni már nem tudta, mi az
 
A város egyik legforgalmasabb útkereszteződésében történt baleset nagy dugót okozott a belváros felől és az M86-os felől érkező oldalon. Szerencse a balesetben, hogy a körforgalmat nem kellett lezárni, így a 86-os és 87-es szakaszán pár száz méteres kerülővel folytathatták az útjukat Győr felé a város felől érkezők.
 
Nagy torlódás alakult ki
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Információnk szerint a teherautó vezetője fékhibára hivatkozott, a járművet lefoglalta a rendőrség.
 
A sofőr műszaki hibára hivatkozott, a teherautót lefoglalta a rendőrség
 
A helyszínre tűzoltók érkeztek és kivonult a katasztrófavédelmi mobil labor is.  Magyar Közút munkatársa feltakarította a törmelékeket és az olajszennyeződést.
 
A Multicarnak a teherautó által megpördített Renault személyautó ütközött
 
Két varjút is elütött a teherautó
 
Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy a teherautó két varjút is elgázolt, a madarak a helyszínen elpusztultak. Ebben csak az az érdekes, hogy a varjak nagyon okos madarak, ritkán lehet látni elütött példányt. Ebben az esetben a madarak tudták, hogy teljes biztonságban vannak a körforgalom szigetén, ahol sem gépjármű, sem ember nem jár. Ebben az esetben tévedtek.
 
A szigeten haladt át a teherautó, két varjút is elütve
 
 

Körforgalmon áthajtó teherautó tarolt Szombathely határában 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.