Szerző: 112Press 2020. március 06.

Nem vette észre a sofőr, hogy a sínre lóg az autó hátulja - a telefonját nézte, amikor a vonat letarolta a Mercedest

Súlyosan megsérült csütörtökön este egy Mercedest vezető hölgy, akinek az autóját letarolta a Zalaegerszegre tartó személyvonat Vasváron. A baleset oka nagyon tanulságos.

A balesetről már tegnap beszámoltunk, azóta azonban egy lényeges dolog kiderült az ütközés előtti pillanatokról. 

 
A 112Press információja szerint a Papmalmi úton haladó Mercedes a vonat érkezése előtt áthajtott a fénysorompóval biztosított átkelőn, majd egy másik jármű mögött, a 8-as főút előtt megállt.  A linkre kattintva nappali körülmények között is megtekinthető, hogy ez miért fontos.
 
Vasvári és körmendi tűzoltók szabadították ki a sofőrt a roncsból
 
Azt nem tudjuk, hogy a fénysorompó ekkor fehéren, vagy pirosan villogott. A másik jármű kikanyarodott a főútra, a Mercedes vezetője azonban még nem indult, mert a telefonján nézett valamit.
 
A vonat utasai vonatpótló autóbusszal folytatták útjukat - Fotó: Tánczos Mihály
 
A sofőr nem tudta, hogy az autójának a hátulja még a sín közelében van. A Szombathelyről Zalaegerszegre közlekedő személyvonat vezetője vészfékezett, amikor észlelte a személyautót, de a mozdony ütközött a Mercedes hátuljával és megperdítette az autót, aminek az orr része végigkarcolta a lassuló vonat jobb oldalát.
 
Vasvári és körmendi tűzoltók szabadították ki a sofőrt a roncsból
 
A vonaton utazó 25 utas közül senki sem sérült meg, őket vonatpótló autóbusszal szállították tovább. Nem sérült a vonat vezetője és a jegyvizsgáló sem.
 
A vonat utasai vonatpótló autóbusszal folytatták útjukat
 
A személyautót vezető középkorú nő súlyosan megsérült, de eszméleténél volt, amikor vasvári és körmendi tűzoltók kiszabadították a roncsból. A mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.
 

A baleset egy Spar áruházzal szemben történt és nagyon sokan szorítottak azért, hogy az autó vezetőjét sikerüljön időben, élve kiszabadítani a roncsból.
 
A személyvonat jobb oldalát végigkarcolta a személyautó eleje
 
A vonat 20:40-kor lassan visszagördült Vasvár állomásra és mivel a sínpálya nem sérült meg, ezért nem sokkal később újra megindulhatott a vasúti közlekedés az érintett szakaszon. A Mercedes totálkárosra törött, a személyvonat jobb oldalát végig megrongálta az autó eleje. A jármű kidöntött egy fénysorompót és egy jelzőtáblát is.
 
Tűzoltók vontatták el a roncsot a vonat mellől, autómentó szállította el a Mercedest
 
A 8-as főúton a helyszínelés és a műszaki mentés idején egy sávon haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett. A Mercedes elszállításakor rövid időre teljes útlezárás volt érvényben.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.