Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. október 14.

Heten sérültek a 89-esen - Elalvó vendégmunkás Vauxhallja tarolt le egy Fordot

Angliából tartott Bulgáriába egy jobbkormányos, angol rendszámú Vauxhall, amikor a sofőr néhány másodpercre elszunnyadt a volán mögött és áttért a szemközti sávba. A szemből érkező Ford vezetője próbálta menteni a helyzetet, de a sofőr felébredt és visszarántotta a kormányt...

A balesetben a Vauxhall vétkes sofőrjén kívül mindenki megsérült, a mentők hét embert szállítottak kórházba. Hároman súlyos sérülést szenvedtek, négyen könnyű sérüléssel megúszták a balesetet.
 
 
A 112Press a helyszínen beszélt a bolgár sofőrrel, aki kérdésünkre elmondta, nem tudja, hogyan történt pontosan a baleset.
 
DSC_8034
 
A középkorú férfitől megtudtuk, hogy az autó az övé és barátait szállította haza Angliából Bulgáriába. Kb. 200 kilométerenként cseréltek sofőrt, ő még Ausztriában, a baleset helyszínétől kb. 40-50 kilométertre vette át a volánt. Először azt mondta, nem tudja, miért tért át a szemközti sávba, de később bevallotta, lehet, hogy 1-2 másodpercre elbólinthatott a volán mögött.
 
DSC_8052
 
Amikor feleszmélt azt látta, hogy rossz sávban halad és a szemből érkező pedig ott közlekedik, ahol neki kellett volna. Ennek ellenére jobbra húzta a kormányt és félfrontálisan ütközött a balesetet elkerülni igyekvő Forddal. A magyar rendszámú autó motorja kiszakadt az ütközéstől, a jármű a töltés aljára, egy fa mellé csapódott.
 
DSC_8033_a
 
A szombathelyi tűzoltók a Fordból egy nőt és 1,5 éves gyermekét szabadították ki. Az elsődleges adatok alapján mindketten súlyos sérülést szenvedtek. de újabb információnk szerint a kisgyerek (fizikai) sérülése nem bizonyult súlyosnak. (A friss információk sajnos tévesnek bizonyultak, a gyermek koponyasérülést szenvedett.)
 
DSC_8038_a
 
A látottak alapján ha ült volna valaki a Ford anyósülésén, akkor az ő túlélési esélye minimális lett volna.
 
DSC_8039
 
A mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett zajlott,a  rendőrök a forgalmat elterelték.
 
DSC_8037_a
 
A Vauxhall roncsát célszerű lett volna egyszerre autóbontóba szállítani, azonban még előtte kiderült, hogy a rendelkezésre álló iratok alapján a gépjármű még nincs ráiratva a jelenlegi tulajdonos nevére, így ez nem bizonyult járható útnak.

DSC_8051_a

Heten sérültek a 89-esen - Elalvó vendégmunkás Vauxhallja tarolt le egy Fordot



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.