Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. január 26.

Sorompótörés után elhajtott a figyelmetlen sofőr Vépen

Letörte a vasúti átkelő félsorompóját egy jármű vasárnap délután a Vas megyei Vépen, majd a sofőr elhajtott a helyszínről.

A sorompó meghibásodását információnk szerint a szerkezetbe épített szenzor jelezte a GYSEV felé. A vasúttársaság azonnal megkezdte a hiba elhárítását.

A GYSEV munkatársai rövid időn belül elhárították a hibát

A vasúti átkelők többségében gyengített sorompórudak találhatók, amelyek könnyen letörnek és így nem okoznak komoly sérülést a járművekben, vagy motorosokban sem, illetve a szerkezet javítása is egyszerűbb.

Sorompótörés Vépen

Ha valaki letöri a sorompót, akkor azt be kell jelentenie a 112-es segélyhívón, hogy az átkelőben mielőbb elháríthassák a hibát.

Elhajtott a sorompót letörő jármű Vépen

Ha a sorompótörő elhajt a helyszínről és megtalálják a rendőrök, akkor közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Korábbi felvételek, amelyeket a fénysorompóba épített kamera rögzített:

A KRESZ szabályozza, hogy meghibásodott jelzőberendezés esetén - azaz ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést NEM ad -, a vasúti átjáró előtt meg kell állni. Ezután a vasúti átjáróra akkor szabad ráhajtani, ha "a vasúti átjáró olyan kialakítású, hogy a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban kellő távolságra belátható és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik". Vagy ha a forgalmat vasúti jelzőőr, rendőr irányítja.
 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.