Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. október 16.

Videó a halálos vonatbaleset utáni műszaki mentésről - félsorompót szeretnének a helyiek

Többen is elmondták, hogy szükséges lenne a félsorompó, mivel fák takarása mögül, 120 kilométer/órás sebességgel érkezik a vonat. Már történt halálos baleset ebben az átkelőben Körmend-Horvátnádalján.

A 60 év körüli osztrák férfi a kutyájával utazott október 15-én, amikor Opel kisáruszállítójával lassan ráhajtott a sínekre. A neki jobbról érkező vonat 120 km/órás sebességgel ütközött a járművel, amit közel 500 méteren tolt maga előtt.
 
A sofőr a helyszínen életét vesztette, kutyája kirepült az autóból és eltörött a gerince. Állatorvos altatta el. A balesetről részletesen beszámoltunk.
 
k1
 
Most a műszaki mentést mutatjuk meg videón. A roncsot rengeteg ember látta, mivel a 8-as főút csupán pár méterre halad el a vasúti töltés mellett. Öt éve ugyanitt állt a vonat, akkor egy osztrák hölgy halt meg ugyanilyen körülmények között.

 k7

 
Többen is segítséget kértek tőlünk a helyiek közül. Szerintük fontos lenne, hogy félsorompó kerüljön az átjáróba, amit nagyobb eséllyel észlelnének azok, akik elbambulnak az átkelőnél. Állítólag erről korábban zajlott valamiféle tárgyalás, de az megrekedt.
 
k4
 
A félsorompó azért is fontos lenne, mert a 8-as út felől érkezők jobbról sokáig erdősávot és bozótot látnak, miközben a vonat 120 kilométer/óra sebességgel közlekedhet ezen a szakaszon.
 
k9
 
Második videónkban megmutatjuk a sérült szerelvény elvontatását és azt is, hogy nagyjából mit lát a sofőr az autójából.
 

 A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy a baleset után kikapcsolt fénysorompónál kb. minden ötödik autó lassítás és körültekintés  nélkül robogott át.

 
k3
 
A többség azonban megállt és körülnézett. A  450 méterre lévő vontatómozdony miatt többen is várakoztak, amíg felmérték, hogy a mozdony nem közeledik, ezután haladtak át az átkelőn.
 
k10
 
Az videónkban hallatszik, hogy a sérült szerelvényt vontató mozdony kis sebességgel, folyamatos hangjelzéssel haladt át a kikapcsolt fénysorompós átkelőn.
 
k5
 

500 métert tolta a vonat az osztrák rendszámú Opel kisáruszállítót Körmendnél - meghalt a sofőr



Videó a halálos vonatbaleset utáni műszaki mentésről - félsorompót szeretnének a helyiek



 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.