Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. július 19.

Ismét vasúti fénysorompót és jelzőtáblákat rongált egy vandál Bükön

Összetört fénysorompó, árokba hajított vasúti előjelző táblák... Visszaeső rongálóról lehet szó, aki a Gyógy-Bor Napok alatt vadul be. Tavaly is hasonló eset történt a rendezvény ideje alatt, ugyanabban az átkelőben. Az elkövető talán át sem gondolta, hogy mások életével játszik.

Rendőrök helyszíneltek csütörtökön délelőtt egy büki névtelen utcában, a Napsugár Játszópark és a Nestle gyár mögötti utca vasúti átkelőjénél. Információnk szerint a vasúttársaságnál jelzett hibát a vasúti jelzőberendezés, a társaság kiérkező emberei pedig megállapították, hogy a fénysorompón valaki alaposan kitöltötte a dühét és működésképtelenné tette azt.
 
DSC_5897
 
Ahogyan az előjelző táblák is heves harcok nyomait mutatták. Vagy megdőlve, elforgatva találták őket, vagy azoknak is csak a hűlt helye volt, hogy aztán az árokból, gabonatáblából kerüljenek elő.
 
DSC_5908
 
A tettes ugyan megmutatta, hogy van akkora ereje, mint bármely közutasnak, akik naponta cserélnek táblákat és oszlopokat az utak mellett, azonban a motivációja és a vasúti átkelő fétisének az oka egyelőre nem ismert. De mivel a rendőrök különösen kíváncsiak a hasonló rejtélyekre, így igyekeznek személyesen feltenni a kérdéseiket az elkövetőnek, vagy elkövetőknek. A kedélyes beszélgetést valamennyire árnyalhatja, hogy közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény az, amit a fénysorompó és a jelzőtáblák rongálója elkövetett.
 
DSC_5898
 
Jó eséllyel ugyanarról a személyről van szó, aki tavaly ugyanebben az időpontban, ugyanebben a vasúti átkelőben követte el ugyanezt a bűncselekményt. Ha hihetünk a tendenciáknak, akkor a tettes menetrend szerint 2020. júliusában érkezik újra a büki vasúti átkelőhöz.
 
DSC_5890
 
Azt talán nem kell részletezni, miért különösen veszélyes az, ha valaki eltünteti a vasúti átkelőre figyelmeztető táblákat és a fénysorompót, ráadásul az ország egyik olyan településén, amit hazai és külföldi turisták tízezrei keresnek fel minden évben. Csak kicsit megnyugtató, hogy a vasúti biztonsági rendszerek azonnal jelzik a hibát az átkelőből és ilyenkor a vonatok csak kis sebességgel, jelzőkürt használata mellett haladnak át a meghibásodás helyszínén. A büki fénysorompót a délelőtt folyamán helyreállították.
 
Másfél sávosra töredezett út Bük és Lócs között

 

Kérjük, hogy aki azt látja, hogy valaki éppen fénysorompót, vagy jelzőtáblákat rongál, az haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívószámon!

Bük város határában

Fénysorompót és vasúti előjelző táblákat rongált meg valaki Bük határában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.