Barion Pixel
2018. június 04.

Sikeresen újraélesztettek egy kisfiút Vasváron - gyereknapi rendezvényen merült el a medencében

A fürdőben merült el egy kisfiú. A családja kihúzta a partra az életjeleket nem mutató gyereket, de nem tudták, mit kell csinálni. Egy tűzoltó és egy egészségügyi alkalmazott rohant segíteni nekik.

Sikeres újraélesztés történt vasárnap a vasvári fürdőben, ahol egy, a családjával szórakozó kisfiú merült el a medencében. Információnk szerint a családtagok észlelték a bajt és ki is vitték a partra a gyereket, de ijedtükben nem tudták, mit kell csinálni.
 
Úgy tudjuk, hogy egy szolgálaton kívüli vasvári tűzoltó és egy egészségügyi alkalmazott hölgy állt neki a gyermek újraélesztésének. A gyermek szervezetéből távozott a víz, megindult a légzése és mire a mentőautóba került már sírt a kislegény. (Valószínűleg ez a legszebb sírás, amit a szülei eddig hallottak.)  A fiút a mentők kórházba szállították. Meg nem erősített információnk szerint jól van.
 
A vasvári tűzoltó szolgálaton kívül volt, de azonnal sietett segíteni (Illusztráció)
 
Frissítés
 
Időközben sikerült beszélnünk azzal a tűzoltóval, aki segített az óvodáskorú gyermek újraélesztésében. A férfi kérte, hogy a nevét ne írjuk le.
 
-Nem az enyém a fő érdem, én csak segítettem. Velem együtt ért oda egy középkorú hölgy, aki azt mondta, hogy ápolónő és tudja mit kell csinálni. Nagyon profi módon állt hozzá, megtámasztotta a gyerek hátát és ő végezte a mellkaskompressziót. Én a gyerek fejét tartottam és ügyeltem rá, hogy a víz és a gyomortartalom távozzon a szájüregből. Az egyik hozzátartozó pedig a befúvást végezte - elevenítette fel a történteket a vasvári tűzoltó, aki a családjával szórakozott a vasvári gyereknapon. Ők a medence azon felében tartózkodtak, ahol 70 centis a víz. A kisfiú a medence másik felén süllyedt el, ahol 150 centiméteres a vízmélység. Amikor látta, hogy a medence túlpartján segítségért kiáltanak és tanácstalanul állnak körbe egy gyereket, akkor azonnal odasietett.
 
-A tűzoltóságon minden évben kapunk újraélesztési oktatást és sokat gyakoroltunk ambubabán, de élesben most csináltam ilyet először. Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, de egyedül is nekiálltam volna az újraélesztésnek. Az ápolónő azonban annyira profin csinálta, hogy a kezdeti ijedtség hamar elszállt és csak a feladatra koncentráltam. Az időérzékem azonban teljesen elszállt. Azt nem tudom, hogy mi történhetett a kisfiúval, de azt láttam, hogy miután kihúzták a vízből a körülötte állók annyira ijedtek voltak, hogy nem tudták, mit csináljanak. Vasvárról érkezett az első mentő, majd Körmendről egy másik. Azt is megtudtam, hogy egy ikerpár egyik tagját sikerült újraéleszteni. Nehéz megfogalmazni, milyen érzés ez. Nagyon örülök, hogy a kisfiú hazamehet a családjához.
 

Információnk szerint a mellkaskompressziót végző hölgy körmendi volt, a balesetet szenvedett kisfiú pedig helyi, vasvári.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a kisfiú megmentésében!

(Címlapképünk illusztráció.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.