Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. február 25.

Gyár parkolójába menekült az embercsempész, elszaladtak az utasok - két elfogás egy rövid szakaszon

Kutyákkal is keresték a rendőrök azokat az embereket, akik egy szombathelyi gyáregység parkolójából szaladtak el, miután rendőrök megpróbálták megállítani az autójukat.

Információnk szerint rövid időn belül két embercsempészt is elfogtak a rendőrök Szombathely határában. Az Ipari úton és a Söptei úton akadt horogra egy-egy embercsempész.
 
ecs8a
 
A Söptei úton, a rendőrlaktanya mellett egy feltehetőleg olasz rendszámú Mercedest állítottak meg, a helyszíni szemle a benzinkút parkolójában zajlott.
 
ecs7a
 
Az Ipari úton meg nem erősített információnk szerint egy másik embercsempész megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de egy gyár parkolójába, zsákutcába kanyarodott be, onnan pedig már nem tudott kihajtani
 
ecs1a
 
Az autó utasai elszaladtak, közülük többet rövid időn belül elfogtak. Hamarosan kutyás rendőrök is érkeztek és az ebekkel is keresték a szökevényeket, akik hazánkban illegálisan tartózkodó menekültek.
 
ecs9a

 

A helyszíni szemlék folyamatban vannak.

 
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:
 
A rendőrök három embercsempésszel és tizenegy határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Vas megyében.

A rendőrök 2021. február 25-én 5 óra 30 perc és 2021. február 25-én 17 óra 30 perc között három embercsempésszel és tizenegy migránssal szemben intézkedtek.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások 6 óra 30 perc körüli időben Vaskeresztesen, a Fő utcában igazoltattak két személyt, akik szír állampolgárnak mondták magukat. A két férfit a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították.

A szombathelyi rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek 10 óra körüli időben Szombathelyen, a Söptei úti körforgalomnál egy olasz forgalmi rendszámú személyautót, amelyet egy szerb sofőr vezetett. A sofőr hat illegális migránst szállított gépjárművében, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Szombathelyen, az egyik Zanati úti gyár parkolójában 10 óra körüli időben pedig egy német rendszámú személygépkocsit állítottak meg az egyenruhások, amelyet egy osztrák nő vezetett. Az autóban a sofőrön kívül egy osztrák férfi ült. A gépkocsiból több személy elszaladt, akiket a gyártól nem messze elfogtak munkatársaink. A gépjárműből elszaladó három férfi szír állampolgárnak mondta magát.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A két osztrák állampolgárral, valamint a szerb sofőrrel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A tizenegy férfi a rendőri intézkedések során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Gyár parkolójába menekült az embercsempész, elszaladtak az utasok - két elfogás egy rövid szakaszon




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.