Szerző: 112Press 2019. június 27.

Dashcam: Postást sodort el egy tolató Citroen, majd taxiba hajtott egy Renault Szombathelyen

Megsérült egy kerékpáros postás, amikor elsodorta őt egy utcából kitolató Citroen kisáruszállító. A bicikli ráesett a földre zuhanó nőre, amit egy arra haladó taxi vezetője is észlelt és a fékbe taposott, hogy segíthessen a nőnek, de a mögötte érkező belehajtott az autójába. A taxi fedélzeti kamerájának (dashcam) felvételén a postás elsodrása éppen nem látszik, de a baleset előtti másodperc igen.

 

A mentők a sérült postásnőt kórházba szállították.
 
p3
 
Információnk szerint a Welther Károly utcából próbált visszatolatni a Széll Kálmán utcára egy Citroen kisáruszállító, amikor elsodorta a kereszteződésben, kikanyarodásra váró kerékpáros postást, aki a földre zuhant.
 
p7
 
A balesetnek szemtanúja volt egy Széll Kálmán utcában közlekedő taxis is, aki megállt, hogy az elsodort nő segítségére siessen, de ekkor hátulról belecsúszott az autójába egy Renault személyautó.
 
p8
 
Az utóbbi gépkocsi vezetője először nem ismerte el a hibáját, szerinte a taxi túl gyorsan állt meg, de végül belátta, hogy ő hibázott.
 
p4
 
A mentés és helyszínelés ideje alatt lassan haladhatott a forgalom az érintett szakaszon.
 
p6
 
Mit láttak a "szemtanúk"?

A helyszínen tapasztaltak alapján ez az a baleset, amit nem tudtunk volna összerakni csak a nyomok és az utcán sétáló "szemtanúk" beszámolói alapján. A hőségben kb. öt verziót hallgattunk meg, ebből háromban a taxi elgázolta a kerékpárost, amit az is bizonyított, hogy rendőrök nézegették a taxit és papírokat töltöttek ki a motorháztetején.

p2

Az hamar kiderült, hogy a szemtanúk annyiban szemtanúk, hogy valóban látták a földre esett postást és a mellette álló taxit, de magát a balesetet és a balesetet okozó, majd félreálló  Citroent nem. Így az ütközés után látottak alapján rakták össze a számukra legvalószínűbb variációt, amit aztán nekünk már tényként mondtak el, igaz, köze nem volt a valósághoz.

Olvasónk fotói a baleset helyszínéről

A Citroen tolatás közben sodorta el a kerékpárost - Fotó: Olvasó

Renault ütközött az előtte megálló Renault taxinak - Fotó: Olvasó

A forgalmi szituációt bemutató dashcam felvételt a taxi vezetőjétől kaptuk. Tanulságos volt, köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.