Barion Pixel
2018. május 21.

Álló taxiba rohant és felborult egy Fiat - négy sérült a 86-oson

A balogunyomi koncertről Szombathely felé tartó fiatalok autója nyílegyenes úton ütközött egy műszaki hiba miatt út szélén álló Mercedes taxival. A Fiat felborult, négy utasa megsérült.

Teljes útlezárás mellett zajlott a helyszínelés hétfőn hajnalban a 86-os főúton, Balogunyom és Szombathely között. Egy német rendszámú Fiat tartott a vasi megyeszékhely felé, az autót vezető fiatal -információink szerint magyar- nő nem vette észre az út szélén lehúzódva álló Mercedes taxit és fékezés nélkül nekihajtott a bal hátuljának.

DSC_8691

Az ütközéstől a Fiat felborult, majd a szántóföldre lökött Mercedes mögött, a kerekein állt meg.
 

A balesetben a Fiat négy utasa megsérült, egyikőjük súlyosan, őket a mentők kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy a balesetet okozó jármű vezetője nem fogyasztott alkoholt. A társaság a közeli buliból indult hazafelé.

Koncertről tartottak hazafelé a fiatalok - a sofőr nem fogyasztott alkoholt Fotó: Tánczos Mihály

Az utast nem szállító taxi vezetője nem sérült meg a balesetben. A férfi kérdésünkre elmondta, hogy váltóhiba miatt kényszerült megállásra. Amennyire tehette lehúzódott a padkára és bekapcsolta az elakadásjelzőjét. A Mercedes világítása elmondása alapján működött.  Mivel a járművel nem lehetett tovább haladni, így ki akart szállni, hogy kitegye az elakadásjelző háromszöget. Szerencséjére erre már nem volt ideje.

DSC_8789

Úgy tudjuk, hogy a Fiat négy utasából három használta a biztonsági övét. A negyedik utas sem zuhant ki a járműből a boruláskor, azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy utastérben szabadon csapongó test súlyos, vagy akár halálos sérülést is okozhat a bekötött utasoknak.

DSC_8787

A helyszínelés ideje alatt több fiatalokból álló csoport is gyalogolt Szombathely irányába a 86-os főúton, ők a koncertről tartottak Szombathelyre.

A helyszínen polgárőrök segítették a rendőrség munkáját

Információnk szerint a buli végén Balogunyomban megvertek egy taxisofőrt.

 

Műszaki hibás taxinak ütközött egy Fiat - négyen megsérültek a 86-os főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.